www.elllobregat.com
FGC potencia Quatre Camins com a estació intermodal
Ampliar

FGC potencia Quatre Camins com a estació intermodal

El gestor ferroviari amplia amb noves circulacions la freqüència de pas en hora punta de l’estació vicentina

J no caldrà mirar el rellotge per agafar el ferrocarril a l’estació de Quatre Camins, a Sant Vicenç dels Horts. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amplia amb noves circulacions la freqüència de pas d’aquesta estació baixllobregatina en hora punta dels dies feiners (de 7 a 9 hores del matí/direcció Barcelona – Plaça Espanya).

En concret, tres trens S33 sortiran des de Quatre Camins enlloc de fer-ho des de Can Ros, com era habitual fins ara. D’aquesta manera, es podrà agafar el tren a les 7:16, a les 7:24 i a les 8:16; així, s’omplirà un buit que hi havia, actualment, de quasi mitja hora en les dues franges horàries: “No cal ja mirar el rellotge, perquè tu aniràs a l’estació i en pocs minuts passarà el tren”, ha dit el president d’FGC, Enric Ticó, a El Llobregat.

Millores per Martorell
D’altra banda, Quatre Camins sumarà una nova circulació d’un S8 que tindrà sortida des de Martorell Enllaç i no des de Can Ros, el que millora també la freqüència de pas a la ciutat de Martorell. En aquest sentit, pel que fa la tornada, el tren S33 amb sortida de Plaça Espanya a les 15:51 h. es transformarà en un tren S8 i, per tant, efectuarà parada també a Quatre Camins.

Aquesta millora arriba just en un moment d’inflexió, segons ha confirmat Ticó, en el què la tendència de la mobilitat en Ferrocarrils és a l’alça: “L’any 2015 vam tancar amb els mateixos passatgers que l’any 2009. Per tant, hem superat aquest forat de la crisis i ara ens atrevim a recuperar freqüències i serveis”. Freqüències com aquesta que incentivarà l’ús del transport en aquesta zona central del territori on FGC és el transport públic de referència.

Segons fonts oficials d’FGC, la millora de l’horari s’ha pogut produir degut a l’eliminació d’una tercera via “que tenia cert sentit per mercaderies, però que no era un punt crític i que, per tant, es podia aixecar”. Aquesta via ja està paralitzada i s’efectuarà la seva retirada a la tardor per minimitzar les afectacions als veïns de la zona.

Intermodalitat, el futur
Sigui com sigui, el que és evident és que Quatre Camins dóna un pas més com a estació intermodal de referència a la zona, el futur de la mobilitat, segons ha dit Ticó: “Afavorir els intercanvis modals a la xarxa de transport és el futur. A FGC hi apostem d’una manera molt clara, amb bicicletes elèctriques, autobusos, promovent aparcaments per vehicles elèctrics; pensem que tenim ja un milió i mig de passatgers que fan servir els busos que connecten les estacions d’FGC –el nostre punt dur- amb els barris dels municipis i els seus polígons industrials. També en aquest àmbit és fonamental la intermodalitat”.

I en aquest sentit, l’estació de Quatre Camins és ja un referent gràcies, en bona part, al seu pàrquing dissuasiu queté capacitat per 160 cotxes, 12 motos, sis bicicletes i quatre places reservades per a persones amb mobilitat reduïda. A més, enllaça amb una parada d’autobusos que facilita l’accés als usuaris de fins a vuit línies. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto