www.elllobregat.com
El Baix dominarà la categoria de bronze
Ampliar

El Baix dominarà la categoria de bronze

Fe d'errades: les imatges de l'AE Prat a l'edició impresa no corresponen. Demanem disculpes per l'errada.

jueves 07 de julio de 2016, 04:34h
AE Prat i Gavà ascendeixen a Segona B i es sumen a UE Cornellà CE L’Hospitalet. El Biax Llobregat és la única comarca que comptarà amb quatre representants

El futbol posa punt i final a la temporada només amb bones notícies pels nostres interessos comarcals i que, de fet, pintaran de color baixllobregatí la pròxima categoria de la Segona B. Fins a quatre representants del Baix Llobregat i L’Hospitalet estaran a la tercera màxima categoria de l’esport mestre que converteix el nostre territori en la única comarca amb més representants del Grup III, grup que aplega als equips de Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears.

A la UE Cornella i al CE L’Hospitalet se’ls suma l’AE Prat i el CF Gavà després dels seus respectius ascensors, el primer, a més, com a campions de la categoria. Així, els nostres quatre equips compteriran amb històrics de la categoria (Lleida, Badalona, Sabadell, Atlético Baleares, Alcoià) i filials reconeguts com els del Barça, l’Espanyol, el València o el Llevant. Fins i tot algun ex de primera com l’Hércules estaran a la mateixa categoria.

La derrota més dolça
L’AE Prat mai s’oblidarà d’aquesta derrota per 1-0 davant l’Osasuna B, a Pamplona, que ha permés l’ascens definitiu i per la via ràpida del conjunt potablava, que feia efectua el seu 3-1 a l’Estadi Municipal Sagnier. El gol de Miguel Díaz al minut 72 i els ensurts del final del partit no van ser suficients per evitar que el Prat tornés a ascendir a la categoria de bronze per segona vegada en la seva història i només en quatre anys.

Com a la temporada 2011-2012, l’AE Prat puja, a més, sota la condició de campió de la categoria després d’una exel·lent temporada, sobretot, en la seva segona volta.

El retorn d’un històric
Fundat a l’any 1922, el CF Gavà és un dels equips històrics del territori que, enguany, també està de celebració. Els blaugrana tornaran a ser, per vuitena vegada, a la Segona B després de superar al Marino i al Castelló a les rondes per l’ascens.

Classificat com a segon del Grup III, després de l’AE Prat, els de La Bòbila deixen la seva divisió (han estat un total de 26 temporades a Tercera) per consolidar un lloc a la tercera categoria del futbol espanyol. I és que el Gavà ni molt menys lluitarà només per la permanència, ja que és un equip amb experiència a la categoria que, de fet, va lograr a la temporada 2007-2008 la seva millor posició amb una tercera plaça històrica.

Quatre equips
Com mana la tradició, l’AE Prat i el CF Gavà han estat rebut als seus respectius ajuntaments per celebrar les festes d’ascens que faran de la Segona B una festa pel territori. Quatre equips estaran representats, com dèiem, després de l’excel·lent temporada de la UE Cornellà, mentre que el CE L’Hospitalet aconseguia salvar els mobles amb una 15ª plaça que evitava la zona vermella de la taula.

La temporada, enguany, ha tingut accent verd després de la gran actuació dels de Cornellà que han acabat a la cinquena plaça sense opcions de lluitar per l’ascens tot i estar a la part alta tota la temporada. De fet, a l’inici, fins i tot, van estar a la primera posició i a la jornada 32 encara eren a la segona plaça.

El CB Prat, seguirà d’or
La segona màxima categoria del bàsquet nacional comptarà un any més amb el CB Prat Joventut, tot i l’ensurt de la última jornada. El club pratenc, filial oficial del Joventut de Badalona, ha acabat en 14ª posició empatats amb el Planasa Navarra i un punt per sobre del Lleida. La derrota de tots tres a la darrera jornada de la lliga regular va permetre als de Roberto Sánchez seguir en la Leb Or gràcies al average favorable respecte als navarresos. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios