www.elllobregat.com
El pes de Podem al Baix Llobregat i L’Hospitalet lluitarà per liderar el partit a Catalunya
Ampliar

El pes de Podem al Baix Llobregat i L’Hospitalet lluitarà per liderar el partit a Catalunya

jueves 07 de julio de 2016, 19:41h

L’hospitalenc Óscar Guardingo serà un dels quatre candidats a les primàries del partit morat, acompanyat de les portaveus del partit a El Prat i Molins de Rei, Sandra Daza i Ana Aroca, respectivament

Les primàries de Podem Catalunya, que es celebraran d’entre el 22 i 24 de juliol, posaran punt i final al buit de la secretaria general que Gemma Ubasart va deixar en renunciar a la direcció del partit. Tot i les negociacions entre els candidats, de moment, sembla ser que no hi ha acord i, per tant, es mantenen quatre candidatures diferents, liderades per Jèssica Albiach, Albano Dante Fachin, Raimundo Viejo i Óscar Guardingo, de L’Hospitalet. És, precisament, aquesta la que reflecteix el pes de Podem a la zona Llobregat on al 20-D va guanyar a absolutament tots els municipis, mentre que el passat 26-J va renovar la condició de primera força, tot i perdre vots i municipis petits com Sant Just o Collbató.

Guardingo, nascut a La Florida i treballador de la SEAT en excedència, liderarà la candidatura denominada ‘Podem per Guanyar Catalunya’ juntament amb dues regidores i portaveus del Baix Llobregat: Sandra Daza, de El Prat, i Ana Aroca, de Molins.

D’aquesta manera, la cúpula de la candidatura és clarament llobregatina, una zona clau pel partit per tota la població que aplega, a més, en una zona estratègica com és l’àrea metropolitana de Barcelona. Guardingo és, actualment, senador electe de En Comú Podem després de tota una vida vinculada a la lluita sindical pels drets laborals dels treballadors, evidentment, de Seat. “El seu arrelament al Baix Llobregat i la seva experiència vital li han permès viure la duresa de la crisi econòmica i els seus efectes en les classes populars”, es recull a la seva presentació.

Per la seva part, Daza és l’actual secretària general de Podem El Prat, regidora i portaveu del grup municipal, el qual no ha començat amb bon peu la legislatura en treure dos regidors amb representació, dels quals un, José López, va ser expulsat del partit (actualment, és regidor no adscrit).

D’altra banda, l’alacantina i molinenca d’adopció Ana Aroca lidera Molins Camina com a regidora i portaveu del grup. Llicenciada en ADE i amb un Postgrau en Hisendes Autonòmiques i Locals, actualment, treballa a l’Ajuntament: “Creiem molt necessari reorganitzar Podem apostant per la creació d’una secretaria de municipalisme per assessorar a les nostres regidores i regidors dels municipis i els responsables dels Consells Ciutadans allà on no hi ha regidors. Construïm Podem des de la base, aconseguim el canvi des de cada municipi”, ha dit.

La candidatura la tanquen Yolanda López, número 2 al Congrés per la demarcació de Tarragona, i Cèlia Cànovas, senadora del partit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (4)    No(0)

+
5 comentarios