www.elllobregat.com
L’Hospital de Viladecans inaugura dues de les tres sales d’endoscòpia i cirurgia menor
Ampliar

L’Hospital de Viladecans inaugura dues de les tres sales d’endoscòpia i cirurgia menor

miércoles 20 de julio de 2016, 10:25h

Es preveu obrir la tercera sala abans d’acabar l’any

El càncer de còlon i recte és una de les malalties freqüents a partir dels 50 anys i, de fet, és el segon càncer més freqüent entre les dones i el tercer entre els homes. Es diagnostiquen uns 5.000 casos nous a Catalunya cada any. Per aquest motiu, la prevenció no sols és important sinó que esdevé fonamental. En aquest sentit, L’Hospital de Viladecans té ja en funcionament dues noves sales d’endoscòpia per a la realització d’exploracions digestives i respiratòries, a falta d’obrir la tercera prevista que, s’estima, que estigui activa abans d’acabar l’any.

Aleshores, la tercera planta de l’hospital de referència dels municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent comptarà amb 417 metres quadrats dedicats a aquesta nova àrea de gabinets que concentrarà tota l’activitat endoscòpica i de cirurgia menor del centre. Les proves endoscòpiques, molt utilitzades per diferents especialitats, permeten explorar els òrgans intern mitjançant l’endoscopi (un tub flexible amb sistema de visió incorporat) i d’aquí efectuar tant el diagnòstic com el tractament.

De fet, tornant al concepte de prevenció, la inauguració coincideix amb el desplegament al territori del Programa de Detecció del Càncer colorectal de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és detectar aquest tipus de càncer en etapes molt precoces a la població diana, que s’ha fixat en els homes i dones d’entre 50 i 69 anys. D’aquesta manera, es vol donar cobertura a tot aquest col·lectiu a finals del 2017 amb la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista.

Els ciutadans que poden acollir-se a la campanya reben a casa una carta informativa i han d’anar a una de les farmàcies adherides on els faciliten tot el necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, l’han de portar a la farmàcia tan aviat com sigui possible. El resultat es comunica per carta passats uns dies i en el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s’ofereix la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte. D'acord amb el pacient, també es planifica el seguiment i el tractament del cas, si és necessari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios