www.elllobregat.com
L’ocupació creix un 8,7% al territori en els darrers tres anys
Ampliar

L’ocupació creix un 8,7% al territori en els darrers tres anys

miércoles 20 de julio de 2016, 17:28h
La recuperació dels llocs de treball es dóna a tots els sectors, però representa, encara, la meitat dels que es van perdre amb la crisi

La crisis comença a ser progressivament història al Baix Llobregat i L’Hospitalet, segons les dades macroeconòmiques de l’Informe de Conjuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat. Després de tocar fons al 2013 –es va passar en un curt període de temps dels 400.000 llocs de treball a poc més de 334.000; és a dir, es va destruir un 15% dels llocs de treball- el territori a aixecat el cap i les dades donen la volta a la tendència negativa d’aleshores.

En aquest període de 2013-2016, l’ocupació del Baix Llobregat i L’Hospitalet ha augmentat un 8,7 en termes acumulats, el que es tradueix en 34.081 llocs de treball. Són encara la meitat dels que es van perdre, però la tendència es del tot positiva. Tant que, de fet, la mitjana de creació de feina és un punt superior a la de Catalunya, que creix amb un 7,7%.

Les dades a l’alça, a més, es donen de manera transversal a tots els majors sectors i no només per activitats econòmiques. Destaca, doncs, el creixement de la construcció (el més afectat per la crisi) amb una millora en la creació d’ocupació del 3%, pràcticament, a l’alçada de la indústria (3,3%). D’altra banda, s’aprecia la importància creixent del sector serveis que representa 31.000 dels 34.000 llocs nous de feina i, per tant, la gran oportunitat per aconseguir feina. En termes percentuals, la variació acumulada en els darrers tres anys és del 10,3%.

Per acabar, tot i que els serveis és el que més ocupació general, el que percentualment més creix és el primer sector, l’agricultura, amb un augment de l’11,1%. Es reforça, doncs, el ‘leitmotiv’, que des del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat sempre es defensa: l’agricultura també genera ocupació, el primer sector també és una oportunitat de desenvolupament econòmic.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios