www.elllobregat.com
Les Termes Romanes de Sant Boi, bé cultural d’interès nacional

Les Termes Romanes de Sant Boi, bé cultural d’interès nacional

jueves 21 de julio de 2016, 17:07h

La Generalitat de Catalunya li atorga aquesta distinció, en la categoria de zona arqueològica, per la seva singularitat i pel seu excel·lent estat de conservació

Construïdes a les acaballes del segle II d.C, és, segurament, la major herència de l’època romana a Sant Boi, i que ara obtenen un nou reconeixement. El Govern de la Generalitat de Catalunya ha declarat les Termes Romanes de Sant Boi bé cultural d’interès nacional en la categoria de zona arqueològica. L’executiu català considera que el jaciment és de referència per a l’estudi del territori de la ‘Barcino’ romana i que, per tant, poden aportar informació de rellevància en l’anàlisi del món romà que tanta petjada va deixar al nostre territori.

En aquesta decisió ha estat clau la singularitat de les termes –són unes de les instal·lacions museístiques més complertes-, així com el seu excel·lent estat de conservació.

Les Termes Romanes de Sant Boi són uns banys de caràcter privat que formaven part d'una vil·la rural. Amb més de 1.800 anys d’història, al segle XVII s'hi va construir una casa al damunt, la Masia de Can Madorell, la qual cosa va ajudar a la seva conservació. Estan situades a la cantonada entre l'avinguda de Maria Girona i el carrer de l'Hospital, en ple nucli antic i no van ser localitzades fins a l'any 1953.

La monumentalitat de les restes i la sumptuositat de les tècniques de construcció evidencien la importància, tant de la vil·la romana de qual formaven part com del nucli de Sant Boi a la Roma clàssica.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios