www.elllobregat.com
Mossos desmantella una organització criminal que introduïa marihuana a les associacions cannàbiques de l’àrea metropolitana de Barcelona
Ampliar

Mossos desmantella una organització criminal que introduïa marihuana a les associacions cannàbiques de l’àrea metropolitana de Barcelona

viernes 29 de julio de 2016, 10:45h

En l’escorcoll de dues cases els agents van comissar més de 500 kg de marihuana preparada per a la venda a l’engròs i uns 40.000 euros en efectiu

Si tot just fa una setmana, Mossos d’Esquadra detenia al president i a la tresorera d’una associació cannàbica d’Olesa per presumpte delicte contra la salut pública, avui, aquest tipus d’entitats tornen a ser notícia en una nova operació contra el tràfic de drogues. La policia catalana ha desmantellat una organització criminal especialitzada en el subministrament de marihuana a clubs cannàbics de tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’operatiu, que es va dur a terme el passat 4 de juliol, ha permès comissar 500 kg de marihuana preparada i empaquetada per a la seva venda a l’engròs. Per tot, Mossos ha detingut a cinc persones per presumpte delicte de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d’armes. I és que, segons les investigacions, que van començar amb la detenció d’alguns membres a l’abril per dos robatoris violents a Granollers i Sant Andreu de Llavaneres, l’organització criminal controlava tot el procés des del cultiu de la droga fins a la distribució. En aquest sentit, com dèiem, la gran majoria s’introduïa, segons fonts policials, a les entitats cannàbiques.

La banda comptava amb una estructura jerarquitzada des del líder, una de les persones detingudes, fins als contactes a les associacions. D’aquesta manera, s’asseguraven la supervisió, el control, la recol·lecta i la distribució de la droga; però també fomentaven el consum entre els usuaris.

L’operació ha consistit, fonamentalment, en dues entrades i escorcolls en dues cases de Matadepera, on es van comissar fins a 500 kg de marihuana, haixis, una arma llarga, una armilla antibales, uns 40.000 euros en efectiu i un vehicle de luxe. Allà la policia catalana va destapar les dues plantacions conegudes com hidropòniques de cànnabis, amb les que es poden fer quatre recol·leccions per any.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó per al líder de l’organització i llibertat amb càrrecs per als quatre restants. Tot i donar el grup per desmantellat, no es descarten noves detencions en els propers dies.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios