www.elllobregat.com
L’Escola Barrufet de Sant Boi rep el Premi Nacional eTwinning 2016
Ampliar

L’Escola Barrufet de Sant Boi rep el Premi Nacional eTwinning 2016

viernes 29 de julio de 2016, 17:27h

L’equipament docent ha estat guardonat, entre propostes de tota Europa, pel seu projecte ‘Fairy Yoga’

Una de les crítiques insistents a l’actual sistema educatiu és el seu model excessivament encotillat i, per tant, amb falta d’espai per major creativitat. D’aquí que moltes escoles intentin oferir alternatives educatives que posin l’accent en la innovació pedagògica. Escoles com el CEIP Barrufet de Sant Boi que, recentment, ha estat guardonat amb el Premi Nacional eTwinning.

El reconeixement, que depèn del Ministeri d’Educació. Cultura i Esport, valora la tasca feta del projecte ‘Fairy Yoga’ realitzat a l’alumnat de P3. De fet, ha estat l’únic projecte català entre els seleccionats, que participaven amb centres escolars d’Espanya, però també de Turquia, Itàlia, Eslovàquia, Polònia o Geòrgia.

Segons Maria Fuensanta León Moreno, responsable del projecte i mestra de P3 de l’Escola Barrufet, “el punt de partida d’aquest projecte es basa, d’una banda, en una profunda convicció de la necessitat de donar un impuls a l’aprenentatge de la llengua anglesa i, d’altra, en donar als infants una nova eina com el ioga, que els ajudi a conèixer el seu propi cos i el dels altres, les seves possibilitats d’acció i aprendre a respectar les diferències”. D’aquesta manera, s’aplica la pràctica del ioga per ajudar a desenvolupar les capacitats dels infants de l’escola santboiana, una iniciativa que s’ha guanyat el reconeixement nacional.

L’acte s’ha desenvolupat a la seu de l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat (INTEF) del Ministeri i ha comptat amb Mª Fuentsanta León Moreno, Esperanza Hernández i Esther Rodríguez com a representants de l’escola.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios