www.elllobregat.com
El carril bici que connecta Esplugues amb la Diagonal estarà enllestit al maig de 2017

El carril bici que connecta Esplugues amb la Diagonal estarà enllestit al maig de 2017

jueves 01 de septiembre de 2016, 07:33h
El carril bici que connecta Esplugues amb la Diagonal estarà enllestit al maig de 2017. La Ronda de Dalt ha facilitat l’accés a Barcelona en cotxe però ha estat una barrera històrica per vianants i ciclistes

L’ús de la bicicleta ja no és una qüestió estrictament d’esport, sinó que progressivament està més vinculada a la mobilitat. Així ha de ser davant el gran repte de reduir la contaminació amb una mobilitat més sostenible i neta. En aquest sentit, el territori ha multiplicat als darrers anys els quilòmetres de carril bici fins a arribar als més de 700 km de carrils propis per aquest mitjà. Val a dir que, la gran majoria, són carrils municipals que o bé connecten el terme urbà amb els seus polígons industrials o bé amb el litoral. De fet, ara l’objectiu pendent, segons el departament de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, és la connexió interurbana tant del Baix Llobregat entre sí, com entre el territori i Barcelona.

En aquest sentit, s’emmarca una de les propostes més destacades del territori que tot just aquest estiu comença a ser realitat. L’AMB ha iniciat les obres de construcció del carril bici que connectarà Esplugues amb Barcelona. La Ronda de Dalt, artèria fonamental d’accés metropolità a la ciutat comtal, ha esdevingut històricament la principal via per passar en vehicle privat del Baix Llobregat a Barcelona. De la mateixa manera, en negatiu, ha estat una barrera per la mobilitat de vianants i en bicicleta. Un mur fins ara infranquejable, sobretot, amb l’encreuament amb la B-23; a les portes de la Diagonal. És just aquí on l’obra d’adequació trencarà amb tots els murs per permetre accedir caminant i en bicicleta a la part alta de la ciutat.

El quilòmetre més metropolità
Es tracta només de 880 metres de longitud, però que, en canvi, oferiran una nova oportunitat de mobilitat neta als veïns de la zona. En concret, el carril bici connectarà el carril bici existent de l’Avinguda dels Països Catalans d’Esplugues -després de sortejar per baix i per dalt els diferents nusos de mobilitat- amb l’inici del carril bici de Diagonal (a l’alçada del Parc Cervantes). Un petit tram que esdevé en tot cas molt important: a curt termini, perquè permet connectar el territori, per exemple, amb la zona universitària més important de Barcelona; i a llarg, perquè representa el primer gran pas per connectar definitivament els dos àmbits fluvials (El Llobregat i el Besòs) amb carrils bici.

Si es passa per la zona, ja es pot veure la nova senyalització vial provisional, mentre que ja s’han desplaçat els laterals de la B-23 i s’ha configurat l’encreuament entre l’avinguda Joan Esteva Fontanet i l’Av. Països Catalans. Això a Esplugues. Al terme municipal de Barcelona, en paral·lel, es començarà a traçar el nou camí del carril bici amb l’habitual procés de desbrossament, excavació, aixecament de gabions, fins a col·locar el mobiliari corresponent.

En aquest sentit, si tot avança com està previst, aquest setembre es col·locarà la passarel·la prefabricada sobre el ramal de connexió entre el lateral de la B-23 i la Ronda de Dalt; mentre que l’obra l’acabarà, al maig de 2017, l’empresa Romero Gamero (ROGASA), que va obtenir l’adjudicació per un preu d’1.035.600 euros. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
1 comentarios