www.elllobregat.com
Neus Bermejo i Gil de Sant Just Desvern a Nova York
Ampliar

Neus Bermejo i Gil de Sant Just Desvern a Nova York

Per Carla Bermejo i Gil

jueves 01 de septiembre de 2016, 09:15h
La jove santjustenca s’ha consolidat com una de les models més actives a les diverses capitals de la moda

El Llobregat m’ha plantejat un repte, un dels grossos. Si escriure d’un dels rostres més internacionals del Baix Llobregat ja m’hauria resultat un desafiament, cal sumar-hi que, en aquest cas, es tracta de la meva germana, la Neus Bermejo i Gil.

La Neus, tot i que a gent del nostre entorn encara els hi costa de creure, és la meva germana petita i no a la inversa. Té només 20 anys i des dels 16 està immersa en l’univers de la moda. Amb uns enormes ulls verds, somriure entremaliat, cabellera rossa i alçada de jugadora de bàsquet des de ben petita que ja destacava per la seva bellesa. Va néixer el 2 de desembre, la mitjana de tres germanes i la petita de classe, fet que la va fer espavilar ben aviat.

Va començar a donar tombs pel món amb només 16 anys. Es va estrenar a Londres, on hi va viure durant dos mesos en un pis amb altres models arribades d’arreu. De seguida va aconseguir un bon anglès i ara és habitual que enmig d’una conversa enllaci un “Mare meva” amb un “What a pity”. En els seus inicis com a model va haver de fer una renúncia complicada, deixar de jugar a l’esport que estima des dels vuit anys, el bàsquet.

De fet, a la Neus, els camins del bàsquet i la moda se li van creuar des del minut zero. L’oferta d’entrar a una agència li va arribar mentre anava en tren cap a Mataró a entrenar amb el seu equip. La decisió de decantar-se per la moda la va haver de prendre en el moment més àlgid de la seva trajectòria basquetbolística: el seu equip era imbatible, ella era peça fixa de la Selecció Catalana i havia estat convocada per la Selecció Espanyola abans del Mundial Sub17 que se celebrava aquell estiu del 2012 a Àmsterdam.

Presa la decisió, la Neus no ha parat de créixer com a model. Al llarg d’aquests quatre anys ha treballat per marques d’alt prestigi com ara Dior, Hermes, Carolina Herrera o Uterque; ha aparegut en publicacions rellevants com ara Glamour, Harper’s Bazar, Telva o Mujer Hoy i repeteix any rere any en les quatre principals passarel·les mundials: París, Nova York, Milà i Londres desfilant per marques com Giorgio i Emporio Armani, Jean Paul Gaultier, Custo o Desigual.

La Neus encadena un viatge amb un altre, la majoria de l’any no treballa a Barcelona, bon símptoma en l’aspecte laboral, però que alhora té el seu contrapunt: la distància amb la família, l’esgotament i en certes ocasions, la soledat. Tot i que, la mare està pendent d’ella siguin quatre-cents o quatre mil els quilòmetres de distància. Enguany, ha estat a Copenhaguen, Estocolm, Estambul, Londres, Nova York, Madrid, Sicília i Dusseldorf.

Pot viatjar per una feina ja contractada o anar a viure una temporada a una ciutat i allà acudir a càstings per tal d’aconseguir feines. La Neus ha arribat a fer set càstings en un sol dia i explica que la constància i la fortalesa són claus per no decaure i seguir endavant en aquest sector. La competència és extrema i en fer tants càstings has de tenir clar que rebràs molts “no” com a resposta; la Neus aquesta seguretat la té.
Amant dels tatuatges, en té vuit, de l’spinning esgotador i de qualsevol estil de música que se li posi per davant. No sap què serà del seu futur llunyà, però assaboreix al màxim els èxits del present. Té un àngel de la guarda que la protegeix en aquest camí, el seu pare, el nostre.

Quins reptes li esperen aquest any?
En aquesta nova temporada la Neus té diverses cites prefixades. Es posarà en marxa a la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid que se celebra del 16 al 20 de setembre. Després viatjarà fins a París on desfilarà a la París Fashion Week del 27 de setembre al 5 d’octubre. Es quedarà a viure allà fins a finals d’any i al gener tornarà a Barcelona on se celebrarà la 080 Barcelona Fashion, la passarel·la de casa. Quan s’acabi marxarà a viure a Nova York. Tot i aquestes dates fixes, una de les característiques bàsiques d’aquesta feina és que no es pot elaborar una planificació laboral a llarg termini.

Si que se saben les passarel·les a les quals mai falla, però no les feines puntuals per a marques o publicacions que poden anar sorgint i que la poden fer canviar de país inesperadament. Anirem seguint què li té preparat aquest any a la nostra amfitriona llobragatenca. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (6)    No(1)

+
0 comentarios