www.elllobregat.com
El Baix Llobregat manté a l’alça l’ús del transport públic metropolità
Ampliar

El Baix Llobregat manté a l’alça l’ús del transport públic metropolità

miércoles 21 de septiembre de 2016, 09:36h

Els serveis diürns registren increments d’entre l’1,7 i el 10,6%; mentre que el Nit Bus guanya un 7,8% de passatgers de gener a agost

La progressiva recuperació econòmica continua tenint el seu mirall en l’evolució de l’ús del transport públic que es manté a l’alça en l’àmbit metropolità. Segons el balanç corresponent al període entre gener i agost, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha registrat un total de 434,17 milions de viatgers en la xarxa de transport públic, el que representa un creixement de l’1,1%.

“Aquest increment suposa el manteniment de la tendència a l’alça dels darrers anys i s’ha aconseguit malgrat que durant els darrers mesos el sistema de transport metropolità ha sofert diverses jornades de reivindicacions laborals i aturades”, ha dit el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda. Vagues com la que, precisament, està portant a terme la companyia Mohn SL aquests dies al territori. Segons l’estimació de l’informe, sense aquestes aturades s’hauria arribat a un creixement de l’1,5%.

Sigui com sigui, la realitat és que aquesta tendència és positiva gràcies a la millora de l’ús del transport públic fonamentalment al Baix Llobregat. A més de la gestió directa (xarxa de metro i autobusos de TMB), que millora en quasi dos milions de passatgers (1.993.770; 0,5%) i arriba als 377.158.643 viatgers acumulats, destaca el comportament positiu de línies de gestió indirecta del Baix Llobregat, on es registra una millora en el servei diürn que van de l’1,7% al 10,6%. El servei de Castelldefels (4,2%); l’àmbit de Sant Boi, Sant Joan Despí i Cornellà (3,6%) o Sant Feliu (3,2%) serien les més destacades. A part, cal mencionar l’èxit en aquest període de les línies que uneixen El Prat amb el polígon industrial pratenc i la ZAL (7,7%) i la línia 88 del Port de Barcelona (10,6%).

Pel que fa el servei nocturn, el Nit Bus continua guanyant passatgers respecte el mateix període de l’any anterior amb una millora del 7,8%. En total, 57.009.159 passatgers pel que fa les companyies de gestió indirecta, que representa més de 2,65 milions de viatgers nous (4,9%).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios