www.elllobregat.com
Sant Boi corre por la Salut Mental
Ampliar

Sant Boi corre por la Salut Mental

martes 04 de octubre de 2016, 12:58h

Sant Joan de Déu, el Club d’Atletisme Sant Boi i l’Ajuntament organitzen una nova edició del tradicional Cros Solidari per la Salut Mental

Sant Boi tornarà a córrer una vegada per acabar amb els estigmes i la discriminació del col·lectiu que pateix alguna patologia mental. En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el Club d’Atletisme Sant Boi i l’Ajuntament organitzen, el 9 d’octubre, a les 10 hores, el ja tradicional Cros Solidari per la Salut Mental.

Serà la 11ª edició d’aquest esdeveniment esportiu que omplirà, novament, el Parc de la Muntanyeta de Sant Boi d’esport i de solidaritat. La gran novetat d’enguany estarà, segons els organitzadors, en “l’oportunitat de demostrar la nostra solidaritat amb aquells que més ens necessiten”; una oportunitat que arriba de la mà d’una nova iniciativa anomenada la ‘Volta Solidària per la Salut Mental. En ella, es podrà córrer o caminar mig quilòmetre sense dorsal, sense cronòmetre, simplement, per fer força contra els estigmes en Salut Mental i afavorir a la integració en la societat del col·lectiu.

I és que una de cada quatre persones pateix alguna malaltia mental al llarg de la seva vida, el que suposa uns 450 milions en tot el món. És la major prova de la importància d’invertir esforços i recursos per incentivar la promoció de benestar, prevenció, tractament i rehabilitació d’aquestes persones.

Pel que fa la cursa, estarà estructurada en diferents categories d’edat de tal manera que poden córrer des dels sis anys. Tot el recapte es destinarà a programes solidaris i de recerca en patologies mentals, un tema cabdal per seguir avançant.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios