www.elllobregat.com
El carrer de l’Àngel de Gavà es tanca al tràfic de manera definitiva
Ampliar

El carrer de l’Àngel de Gavà es tanca al tràfic de manera definitiva

martes 04 de octubre de 2016, 18:54h

L’Ajuntament reserva la via exclusivament pels vianants després de l’èxit de la proposta durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Reduir la xarxa viària i recuperar els centres urbans en favor del ciutadà és una tendència que continua agafant progressivament pes; i avui hem sabut un nou exemple. L’Ajuntament de Gavà tancarà el tràfic definitivament al carrer de l’Àngel i, per tant, aquest serà d’ús exclusiu dels vianants.

No es tracta d’un carrer molt gran ni important de Gavà, tot i que posa solució als talls provisionals que es feien per l’Escola Salvador Lluch, però sí que reflecteix la voluntat de la ciutadania i la bona predisposició a recuperar els centres de les ciutats. I és que aquesta mesura arriba després de la prova que es va fer durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Segons fonts municipals, la iniciativa ha tingut molt bona repercussió i, per aquest motiu, s’ha decidit tancar el carrer al tràfic: “S’ha realitzat un mostreig amb els veïns, comerciants i l’escola Salvador Lluch, i tots han coincidit que es tracta d’una bona idea”, ha dit la segona tinenta d’alcalde i presidenta de l’Àmbit de Ciutat i Territori, Rosa Mª Fernández.

A més, Fernández ha destacat, com dèiem, la importància de la mesura en relació als nens i nens de l’equipament educatiu: “Es tracta d’un carrer on les voreres són estretes i això provocava un problema de mobilitat a la zona que era controlat per agents de la policia. Amb la seva vianalització resolem aquesta problemàtica i recuperem l’espai per a la ciutadania”.

Pel que fa l’actuació municipal, l’Ajuntament ha col·locat nou mobiliari urbà amb jardineres i bancs, ha prohibit aparcar en tot el carrer i només podran accedir els vehicles que tinguin guals per entrar als pàrquing privats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios