www.elllobregat.com
Mossos d’Esquadra detenen a sis membres d’una família per participar en el segrest d’una dona a El Prat de Llobregat
Ampliar

Mossos d’Esquadra detenen a sis membres d’una família per participar en el segrest d’una dona a El Prat de Llobregat

miércoles 05 de octubre de 2016, 11:07h

Els arrestats volien utilitzar la dona retinguda com a moneda de canvi de dos menors, familiars dels detinguts

La Unitat Central de Segrestos i Extorsions de Mossos d’Esquadra ha detingut a sis membres d’una família (cinc homes i una dona) com a presumptes autors dels delictes de segrest, tinença il·lícita d’armes i tràfic de substàncies estupefaents després d’un episodi criminal de pel·lícula entre dos famílies del barri de Sant Cosme, a El Prat de Llobregat, i que tindria relació, segons hem pogut saber, amb un trencament de parella entre el marit, de nacionalitat magrebina, i la dona segrestada, d’ètnia gitana.

Tot comença amb la denúncia de l'home segons la qual un clan familiar havia segrestat a la seva dona a punta de pistola. Els raptors exigien que els retornessis uns menors familiars del ‘clan’ que, a la vegada, eren fills d’una neboda de la segrestada i que, en realitat, estaven amagats ja que membres de la família dels segrestadors o ells mateixos els havien agredit.

Es va activar, doncs, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions que, en una primera fase, ja es va treballar sobre un clan concret molt conegut al barri i que ja havia protagonitzat enfrontaments anteriors violents d’àmbit familiar. En aquest sentit, es va confirmar que els fets tenien a veure amb una denúncia de la mare dels menors relacionada amb una agressió sexual que havien patit els fills. Per aquest motiu, aquesta dona i els menors estaven amagats.

Segons fonts policials, el segrest ha estat motivat pel patriarca de la família, que és l’avi patern dels menors agredits. Amb el rapte de la neboda de la mare, volien fer-la servir com a moneda de canvi perquè els entreguessin els menors.

D’aquesta manera, des de l’assalt a la dona, una de les germanes de la segrestada va començar a rebre una gran quantitat de trucades dels raptors molt agressives i que feien palesa l’amenaça sota la que estava la dona segrestada.

Donat aquest alt risc, Mossos d’Esquadra va rebutjar la via de la negociació i va organitzar un dispositiu policial per a la recerca dels autors i l’alliberament de la víctima. En qüestió de poques hores, els autors havien alliberat a la segrestada.

Coneguts els fets pel Jutjat d’Instrucció número 5 de El Prat, es va ordenar la entrada i escorcoll a un edifici controlat pel clan i que es va materialitzar el passat dijous 29 de setembre. En total, es van produir sis entrades i perquisició als domicilis dels investigats (dues pel Grup Especial d’Intervenció i quatre per la Brigada Mòbil). Durant les entrades, es van arrestar sis persones i es van intervenir armes de foc llargues i curtes, armes blanques, defenses extensibles, 11.600 euros, així com una plantació de marihuana amb una vuitantena de plantes.

Als detinguts, que ja van passar a disposició judicial, se’ls ha decretat llibertat amb càrrecs per tots, excepte un d’ells que ha ingressat a presó per una ordre judicial pendent. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios