www.elllobregat.com

Més socialista que mai

jueves 06 de octubre de 2016, 07:07h
Aquests han estat uns dies molt difícils per al socialisme espanyol. Després d’uns nous resultats electorals dolents a Galícia i Euskadi, han aflorat discrepàncies profundes en la manera d’afrontar el futur del PSOE que han acabat amb la dimissió de Pedro Sánchez com a Secretari General.


Més enllà de les causes concretes i de com s’ha desenvolupat aquesta crisi, vull compartir amb vosaltres algunes reflexions:
Primer, el PSOE a l’Estat, i el PSC a Catalunya, hem perdut credibilitat com a alternativa de govern de cara a la ciutadania. Per a molta gent hem deixat de ser un instrument útil per a millorar les seves vides, i ens han retirat el seu suport perquè senten que els hem donat l’esquena.

Segon, si volem tornar a ser útils i tenir opcions reals de tornar a governar, això és, de tornar a contribuir a transformar la societat amb polítiques que garanteixin drets i llibertats, hem de reescriure un nou full de ruta, que per a mi passa per una cosa molt senzilla i alhora molt complexa: pensar, dir i actuar des de la coherència d’un partit d’esquerres, catalanista i democràtic.

D’esquerres perquè el nostre país necessita un PSC fort, clarament transformador, que lluiti sense complexes per combatre les desigualtats i que es posi en la pell de qui pitjor ho està passat. És aquesta la nostra gent. Som la seva veu. Som el seu instrument per aconseguir escapar de la precarietat i la injustícia social. Aquest és el sentit de la nostra existència com a formació política.

Catalanista perquè el PSC ha estat sempre un partit català i catalanista, ferm defensor de les llibertats i els drets del nostre poble i el seu fet nacional, des de la fraternitat i el desig d’un destí comú amb la resta de pobles d’Espanya. I amb una clara vocació europea. Nosaltres vam fer possible l’Estatut, al que uns van votar en contra, uns altres no van defensar prou, i d’altres van portar de manera irresponsable al Tribunal Constitucional. Són les nostres tesis de diàleg i pacte les que poden tenir un paper clau en el desbloqueig de l’actual crisi institucional i en restablir les profundes ferides que altres han provocat entre Catalunya i Espanya. I democràtic perquè la democràcia és molt més que comptar amb determinades institucions. La democràcia es fonamenta en valors. Valors democràtics com la transparència, l’honestedat i el respecte a la diferència. Valors profundament socialistes.Per a reescriure aquest full de ruta necessitem totes les mans. Les dels homes i dones que ens han votat sempre i les d’aquells que en un moment es van allunyar perquè van sentir que ens allunyàvem de les seves aspiracions.

Tenim la voluntat i l’energia. Tenim també les idees i les persones capaces de liderar-les. Persones com la Núria Parlón, que representa com ningú aquests valors i ens ha demostrat, com a alcaldessa de la seva ciutat, les seves conviccions profundament d’esquerres, la seva honradesa i la seva visió d’un país obert i integrador. Arriba un nou temps i cal una nova política. És el nostre temps. Som més necessaris que mai. Més socialistes que mai. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(5)

Foro asociado a esta noticia:

 • Més socialista que mai

  Últimos comentarios de los lectores (2)

  819 | fernan - 18/10/2016 @ 23:31:56 (GMT+1)
  No me vengas con historias de izquierdista de pacotilla. Casi os cargáis el parque agrario con la historia de Eurovegas. Os vendéis por un plato de lentejas. Os ponéis sueldos indecentes y no tenéis la más mínima formación. Espero que algún día os desalojen de la poltrona de ese ayuntamiento que no os merecéis. Aunque visto lo que pasa en España con el PP, o con vosotros en Sant Boi, no sé que pensar. Aunque los samboyanos se merezcan algo mejor.
  818 | S. Carreras - 18/10/2016 @ 12:29:26 (GMT+1)
  Un poco tarde para ser socialista después de todas las políticas de derechas llevadas a cabo por psc y psoe en estos años.
  Os recuerdo el infame referéndum sobre la Otan, la primera reforma laboral, la rápida reforma de la constitución, las políticas de privatización de servicios públicos, los recortes, las puertas giratorias... y además la posición de los alcaldes socialistas que casi nos vendéis por un plato de lentejas al señor Aldesson, Eurovegas, os acordáis? Nosotros no olvidamos.

 • Normas de uso

  Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

  No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

  La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

  Tu dirección de email no será publicada.

  Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

  Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
  Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
  Contacto