www.elllobregat.com
Bellvitge és un dels barris amb més terrasses gràcies a les zones peatonals que connecten els seus característics edificis
Ampliar
Bellvitge és un dels barris amb més terrasses gràcies a les zones peatonals que connecten els seus característics edificis

L’Hospitalet elabora una nova Ordenança per regular les terrasses de restauració

miércoles 26 de octubre de 2016, 09:23h

La nova proposta té com a objectiu adaptar-se a la complexitat de la ciutat i les noves necessitats

La normativa vigent es limita, ara per ara, a diferents articles que es recullen dins de l’Ordenança municipal de mobilitat. Una situació legal, doncs, insuficient davant la proliferació de terrasses (vetlladors) a la ciutat de diferents tipus i amb diferents necessitats. Per aquest motiu, l’Ajuntament de L’Hospitalet ha encetat una nova Ordenança pròpia per les terrasses vinculades a la restauració amb l’objectiu d’ordenar l’espai públic.

Segons l’equip de Govern, l’actual normativa “no abasta la complexitat, l’augment de la demanda i la nova tendència d’ocupació singular i permanent dels espais d’ús públic per les terrasses, sobretot després de la nova normativa antitabac de 2011”.

I és que, a més de l’augment de vetlladors, les terrasses busquen oferir un valor afegit i un espai de comoditat amb diferents elements com poden ser, a part de les cadires i les taules, para-sols fixes, estufes, elements delimitadors, entre d’altres. Per ordenar, amb les característiques i l’ús de tots aquests elements, l’Ajuntament ha presentat una proposta amb una quarantena d’articles, que seran posats en consideració en un procés participació entre les parts implicades.

Així, segons aquest primer document, es configuren espais d’ordenació singular d’acord amb la diversitat de la ciutat; es classifiquen llicències anuals, per temporada o per esdeveniments extraordinaris; o, altre punt destacat, s’especifica el règim d’inspecció, control i el procediment sancionador, que esdevé fonamental com a eina per donar exigència i compliment a la regulació.

D’aquesta manera es vol trobar l’equilibri entre el suport al sector de la restauració, però garantint la convivència, la seguretat, la qualitat i la sostenibilitat ambiental dels espais. Per portar-ho a terme, l’Ajuntament estudia la creació d’una Ponència Tècnica Municipal de Terrasses.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios