www.elllobregat.com
Generalitat reedita el Catalunya Emprèn, que va impulsar més de 5.000 projectes emprenedors a l’any 2015
Ampliar

Generalitat reedita el Catalunya Emprèn, que va impulsar més de 5.000 projectes emprenedors a l’any 2015

miércoles 02 de noviembre de 2016, 21:23h
La Generalitat va ajudar, segons dades oficials, durant el 2015 a la creació o consolidació de més de 5.000 projectes emprenedors a través del Catalunya Emprèn.

Així ho va indicar recentment el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, durant la presentació d’un seminari sobre emprenedoria a Barcelona en el que també ha confirmat la reedició d’aquest programa de suport a l’emprenedoria. Amb tot, aquesta acció transversal de la Generalitat va mobilitzar l’any passat més de 55 milions d’euros, entre ajuts directes a emprenedors, línies de finançament o subvencions a iniciatives específiques de suport a la creació i consolidació d’empreses.

“El dinamisme de la nostra economia es fonamenta en el treball, l’esforç, la capacitat d’assumir riscos,... valors tots ells vinculats a l’emprenedoria”, va indicar el conseller. De fet, Baiget va remarcar que “l’emprenedoria és “un pilar” que “influeix de manera important en la competitivitat dels països, i el progrés i benestar de les societats”. En aquest sentit, el titular d’Empresa i Coneixement va trobar adient fer un repàs meticulós de les accions més importants que engloba el programa Catalunya Emprèn. “És important que es coneguin tots aquests recursos: els emprenedors han de conèixer com els podem ajudar des de les administracions”, va subratllar.

Confirmada la renovació del programa
El conseller Baiget va fer balanç d’aquest programa transversal després de presidir una reunió de la comissió interdepartamental del Catalunya Emprèn. En aquesta trobada, els diferents departaments de la Generalitat que hi participen van reafirmar les bases de la seva estratègia unificada en matèria d’emprenedoria.

En aquest sentit, el conseller va aprofitar la inauguració del seminari per anunciar la reedició del Catalunya Emprèn de cara al proper any, “vist el balanç del programa i les possibilitats que genera l’emprenedoria” per a l’economia del país. Segons va remarcar, la voluntat és “consolidar Catalunya com a referent en emprenedoria a Europa, i fins i tot al món”. En aquest sentit, el membre de l’executiu català va voler subratllar que els països avançats van en aquesta línia i que des del nostre país ja s’han impulsat nombrosos projectes emprenedors que han resultat capdavanters. “Si volem un país de progrés, amb ocupació de qualitat, l’emprenedoria és una eina indispensable per assolir els nostres objectius”, va reblar Baiget.

El conseller Baiget va fer balanç del programa Catalunya Emprèn durant la inauguració del seminari ‘Ecosistema emprenedor català’, organitzat per la Generalitat i dirigit específicament als tècnics de la Xarxa Emprèn. Aquest seminari comptarà amb un programa molt complet de ponències que es va desenvolupar entre el 10 i el 14 d’octubre a Barcelona i pretenia, entre d’altres coses, fer una radiografia del panorama emprenedor del país.

Així, hi van participar figures destacades del món de la creació d’empreses com Toni Mascaró (creador d’eMascaró i del moviment Barcelona Loves Entrepreneur), Scott Mackin (editor de Barcinno, pàgina web dedicada al informació sobre start-ups) o Simón Lee (cofundador d’Incubio), entre d’altres. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios