www.elllobregat.com

Redissenyant la política econòmica de Sant Boi

miércoles 02 de noviembre de 2016, 21:37h
La crisi econòmica que ens ha colpejat en aquests darrers anys ha tingut com a conseqüència la desaparició d’empreses i comerços, la pèrdua de llocs de treball i l’increment de la desigualtat a les nostres ciutats.

Davant d’aquesta realitat, els ajuntaments socialistes hem treballat fermament per evitar la fractura de la convivència, aplicant polítiques socials i de contenció de l’emergència, en especial en aquelles famílies que més han patit la crisi.

Mentrestant el mercat, recolzat pels governs de dretes, ha anat buscant les seves pròpies sortides a la crisi: reduint els sous, abaratint l’acomiadament, precaritzant l’ocupació i aprofundint la desigualtat.

Per això, des de l’esquerra hem de formular una política econòmica alternativa que faci compatible el desenvolupament econòmic amb la justícia social. I això significa un desenvolupament capaç de general ocupació digna i de qualitat. A Sant Boi creiem que això és possible, perquè creiem en la nostra gent, en les nostres empreses, en el nostre comerç i en els nostres emprenedors i emprenedores. Per això en aquests darrers anys hem estat treballant en aquest sentit. Primer, apostant per l’emprenedoria social i l’economia col·laborativa, a través de Coboi, un laboratori d’economia i emprenedoria social que ha aconseguit donar sortida a moltes iniciatives emprenedores amb valor social de la ciutat i posicionar Sant Boi en aquest àmbit. Segon, elaborant el Pla de Comerç 2020, una eina eficaç i consensuada amb el sector per afavorir el comerç urbà de proximitat i fer-lo més competitiu, que ja està donant resultats amb la remodelació del nou mercat de la Muntanyeta i la imminent millora de Lluís Pasqual Roca com a eix comercial.

I ara, li toca el torn a la indústria i els polígons d’activitat econòmica. Gràcies a un acord amb IESE estem dissenyant una nova política industrial basada en la innovació i la capacitat de generació valor afegit.

Aquest pla està comptant amb la participació activa dels agents econòmics de la ciutat i entitats supramunicipals de promoció econòmica, per tal de compartir reflexions, visions i propostes. Perquè som conscients que no ho podem fer sols. Liderar és facilitar, debatre, compartir i finalment decidir. I els socialistes aspirem a liderar una nova política econòmica, afavorint la creació de riquesa i l’activitat econòmica a la nostra ciutat sense renunciar als nostres valors, que són i seguiran éssent la igualtat i la justícia social. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto