www.elllobregat.com
La Secretaria General de l’Esport referma l’aposta del Govern per l’esport net
Ampliar

La Secretaria General de l’Esport referma l’aposta del Govern per l’esport net

miércoles 02 de noviembre de 2016, 22:00h
L’Auditori Rafael Nebot, la sala d’actes del Consell Català de l’Esport (CCE), va acollir la “Jornada científica sobre la lluita antidopatge en l’esport d’alt rendiment”, organitzada per la Unitat d’Esport i Salut del CCE i el Laboratori Antidopatge de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona.

Diversos experts van exposar als assistents la complexa relació entre la lluita antidopatge i l’esport d’alt rendiment, i van abordar els reptes de futur per continuar lluitant contra aquesta xacra.

El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, va inaugurar una jornada que, com va recalcar, mostra “l’aposta decidida” del Govern contra el dopatge, recollida en la Llei de l’Esport del 1988, i que pretén “conscienciar les persones vinculades a l’alt rendiment dels esforços que cal fer a nivell de formació i informació per mantenir els esportistes lluny de les males arts”. Antoni Reig va elogiar la tasca “de qualitat” del Laboratori Antidopatge de Barcelona, “capdavanter i una evidència de la inquietud del país contra el dopatge”.

A continuació, el Dr. Osquel Barroso, vicedirector de ciències de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), va impartir la ponència “L’AMA i els laboratoris antidopatge en la lluita contra el dopatge en l’esport: reptes presents i futurs”, en la qual va explicar l’estructura i el funcionament d’aquest organisme.

Barroso va avançar que “en tres o cinc anys tindrem casos de dopatge genètic” i va assegurar que els reptes de futur per combatre aquesta xacra són augmentar el poder investigador de l’AMA i millorar els programes de proves intel·ligents, les que aporten informació extra analítica i que, per exemple, van permetre aclarir el cas de l’exciclista Lance Armstrong. Va tancar la primera part de la jornada la Dra. Rosa Ventura, directora del Laboratori Antidopatge de Barcelona, que va parlar dels avenços científics recents en el control del dopatge a l’esport.

En la segona part de l’activitat, el Dr. Jordi Segura, exdirector del Laboratori Antidopatge barceloní, va explicar diverses experiències viscudes en aquest centre abans de la cloenda, a càrrec del cap de la Unitat d’Esport i Salut del Consell Català de l’Esport, Josep Antoni Gutiérrez, que va abordar la problemàtica de la lluita antidopatge en els programes d’alt rendiment esportiu.

Reconeixement
En la part final de la jornada, la Secretaria General de l’Esport va fer un homenatge al Dr. Jordi Segura, exdirector del Laboratori Antidopatge de l’IMIM. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, li va entregar una placa “en reconeixement a la seva tasca envers la millora científica en la lluita antidopatge”. Gerard Figueras va dir que Segura ha estat “un referent a casa, però, a més, has explicat al món les coses bones que fem aquí”. En la jornada, també hi va assistir Enrique Gómez, director de la Agencia Española de Protección de la Salud en el Deporte (AEPSAD). III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios