www.elllobregat.com
Jordi Molist ha estat l'encarregat d'avançar les noves mesures de l'ACA
Ampliar
Jordi Molist ha estat l'encarregat d'avançar les noves mesures de l'ACA (Foto: ACA)

L’ACA produirà aigua regenerada per incrementar el cabal del tram final del Llobregat i recarregar l’aqüífer

jueves 17 de noviembre de 2016, 19:03h

L’Agència Catalana de l’Aigua ha anunciat aquesta mesura al Saló iWater de Barcelona, que aplicarà a partir de 2017

Una de les grans riqueses del Baix Llobregat és el seu riu que dóna el cognom al territori i que el vertebra de nord a sud amb totes les avantatges i inconvenients que pot comportar. Sigui com sigui, és un element fonamental per tot l’entorn, de la mateixa manera que ho és l’aqüífer del Delta del Llobregat. Doncs bé, avui hem sabut que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) produirà i injectarà aigua regenerada al tram final del Llobregat amb els objectius, primer, d’incrementar el seu cabal i sumar així més recursos per a ser potabilitzats i, segon, recarregar l’aqüífer de la Vall Baixa del Llobregat.

L’aigua, segons ha avançat l’ACA al Saló iWater de Barcelona, es produirà a partir de principis de 2017 a l’Estació d’Aigua Regenerada (ERA) de la depuradora del Baix Llobregat. Cal tenir en compte que aquest aqüífer és una reserva estratègica de l’àrea metropolitana de Barcelona que acostuma a aportar, anualment, uns 50 hm3 d’aigua. Amb l’aportació addicional d’aigua regenerada (2,3 m3/s) es pot incrementar la disponibilitat de recurs quan els embassaments de les conques internes, que estan al 52% de la seva capacitat.

Una xifra que, segons ha dit Jordi Molist, director de l’Àrea d’Abastament d’Aigua de l’ACA, obliga a adoptar mesures destinades a optimitzar els recursos naturals existents, qüestió en la que s’estaria treballant des de fa mesos.

Per una banda, l’ACA ha incrementat la captació d’aigua dels embassaments del Llobregat en detriment dels del Ter, degut al seu major volum de reserves, també està produint més aigua dessalinitzada (planta del Llobregat està al 30% quan habitualment funciona al 10%), està revisant l’estat de diversos pous recuperats durant la sequera i també està abordant amb les empreses subministradores la necessitat d’optimitzar els consums.

En aquest context, l’aportació d’aigua regenerada en el tram final del Llobregat és vital per incrementar la disponibilitat d’aigua i perllongar en el temps la garantia de totes les demandes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios