www.elllobregat.com
L'intens temporal es concentra a l'àmbit metropolità
Ampliar

L'intens temporal es concentra a l'àmbit metropolità

Informació de serveis de Protecció Civil

miércoles 23 de noviembre de 2016, 19:11h
El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins ara 326 trucades per la pluja i el vent, sobretot a l’Anoia, Baix Llobregat i Vallès Occidental

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en ALERTA el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les incidències que està provocant la pluja intensa, acompanyada de tempesta, calamarsa i fort vent, a molts punts del país. Les pluges han entrat pel sud-oest de Catalunya i han avançat amb intensitat cap al nord-est afectant bona part del territori.

Alguns rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges comencen a baixar molt plens, com són els rius Ondara i Sió a la Segarra i Urgell. S’ha demanat tancar els accessos a les lleres i s’ha avisat a la població propera. Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra, en coordinació amb la Generalitat, està a càrrec de les actuacions a la comarca i específicament el tancament d’accessos a les lleres dels rius. Fa pocs minuts, el riu Sió a l'alçada de Tarroja de Segarra ha desbordat en alguns punts.

Amb el pas de les hores hi pot haver risc de desbordament localment en alguns rius o rieres sobretot al prelitoral, amb la qual cosa Protecció Civil recomana molta precaució, allunyar-se de rius i rieres, no aparcar-hi el vehicle, i no travessar-les ni a peu ni amb el vehicle. No intenteu retirar el vehicle estacionat prop de rieres o subterranis en el moment de la pluja si s’estan produint acumulacions d’aigua.

Les pluges també han provocat el despreniments de pedres a la calçada en diverses vies com la C-12 a Àger; C-14 a Solivella; T-362 a Bot; AP-2 a Vinaixa, i la TV-7002 a Vimbodí.

A causa de la caiguda d’un llamp a la catenària, s’ha hagut de tallar la circulació de trens entre Montroig del Camp i Vandellòs fins a les 18 hores. Renfe ha gestionat servei alternatiu per carretera per cobrir el tram entre Hospitalet de l’Infant i Cambrils. També ha estat interrompuda fins als volts de les 18 hores la circulació entre La Molina i Puigcerdà per la caiguda d'un arbre a les vies.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 326 trucades a causa de les tempestes i el fort vent. La majoria de trucades han estat a l’Anoia (61), Vallès Occidental (53), Baix Llobregat (40), Barcelonès (29) i Garraf i Vallès Oriental (22).

De les trucades rebudes al 112, s’han derivat als Bombers de la Generalitat (des de les 14.00h i fins les 18.00 hores), 173 avisos relacionats amb les tempestes, la majoria per atendre problemes relacionats amb el vent (retirar arbres o branques caigudes a la via pública, sanejar façanes o netejar calçades, i per retirar elements vulnerables del cas urbà, entre altres). Les comarques on s’han concentrat més nombre d’actuacions han estat a l’Anoia (34 avisos), Baix Llobregat (26 avisos), Vallès Occidental (37 avisos).

Per regions d’emergències: Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 80; Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 62; Regió d’Emergències de Lleida: 16; Regió d’Emergències centre: 7; Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 3; Regió d’Emergències de Tarragona: 3; Regió d’Emergències de Girona: 2

A més, cal destacar que els Bombers de la Generalitat estant fent rutes preventives al llarg dels riu Sió i Ondara per supervisar el seu cabal.

L’Ajuntament de Barcelona manté activat el Pla d’emergència per mal estat de la mar en fase d’alerta, i els Bombers de Barcelona no han hagut d’atendre cap servei important a la ciutat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la situació viària per la pluja i la calamarsa està provocant els següents problemes:

- C-32 entre Sant Pere de Ribes i Sant Boi del Llobregat: es demana precaució per pluja i visibilitat reduïda.

- AP-7 entre Vilafranca del Penedès i Mollet del Vallès: es demana precaució per pluja i també per les restes de la calamarsada, visibilitat reduïda.

- TV-3022 El Perelló: està totalment tallada en aquests moments per l’accident que ha tingut un camió que ha fet la tisora per la pluja. Es treballa en aquests moments per retirar-lo.

- N-141f tallada a les Oluges (Segarra) per la pluja

Com a conseqüència de la pluja intensa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), cap a les 16.45 h l’SCT ha decidit reduir la velocitat a la C-32 sud, B-23, C-31 sud (els trams de 120km/h passen a 100km/h i els trams de 100km/h modificats a 80km/h). Cal recordar que aquesta és una zona habilitada amb velocitat variable.

L’SCT recorda que en cas de pluja i calamarsa cal extremar les precaucions, reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat... ja que la calçada està molla i augmentar el perill d’accident. Per això us emplacem a que consulteu la situació viària al perfil de Twitter de l’SCT @transit i també a la nostra web.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto