www.elllobregat.com
El PSC del Baix Llobregat inicia el procés de primàries amb Poveda com a únic favorit
Ampliar

El PSC del Baix Llobregat inicia el procés de primàries amb Poveda com a únic favorit

jueves 24 de noviembre de 2016, 12:59h

Membres importants del partit demanaran a l’actual primer secretari la seva candidatura, que haurà de ser ratificada a l’assemblea prevista pel 20 i 21 de gener

El Consell de Federació del PSC del Baix Llobregat ha encetat de manera oficial el procés de primàries corresponent per escollir el seu primer secretari, tal i com marquen els estatuts, després de produir-se el procés homòleg al partit nacional. Així, doncs, el partit ha acordat per unanimitat el calendari presentat pel secretari d’Organització, Joaquin Fernàndez, que comença avui fins a la seva ratificació el 21 de gener.

En concret, els militants que vulguin presentar-se a les primàries tenen el dia d’avui i fins a les 12 hores de demà per anunciar-ho al partit. A partir d’aquí s’obriria el procés de recollida d’avals. Finalment, el candidat o candidats hauran de ser ratificats a la pròxima assemblea que serà, com dèiem, el 20 i 21 de gener. D’aquí sortirà també la nova executiva de la Federació.

Durant l’acte d’ahir, l’actual primer secretari, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va donar les gràcies per la tasca feta al llarg d’aquests quatre anys amb un discurs que no serà de comiat. Perquè tot apunta a una reelecció del primer secretari comarcal, que encara no s’ha pronunciat. Segons fonts internes del partit, figures importants de la Federació li demanaran que es presenti: “Creiem que Poveda ha conduït aquests anys el canvi en el partit i li demanarem que es presenti”, assegura aquesta font a El Llobregat. Un altre destacat membre del partit apunta, de fet, "que no té constància de que ningú es vulgui presentar i, a més, veu molt difícil que pugués aconseguir els 300 avals necessaris".

Les sensacions són bastant unànimes front el suport a Poveda després d'un mandat de quatre anys i on el PSC del Baix ha estat capaç de mantenir-se com a bastió important del partit nacional. "Poveda només ha estat quatre anys i el Baix no està en un moment de canvi; al revés. Hem guanyat pes en l'executiva nacional".

En aquest sentit, Poveda no s’ha pronunciat encara oficialment; però tampoc ho ha fet cap aspirant que vulgui optar a substituir-lo. Periodista de professió, Poveda (1955) és alcalde de Sant Joan Despí des de 2006; vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB (2011) i primer secretari comarcal del partit des de 2012.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios