www.elllobregat.com
La seu de CCOO del Baix Llobregat s’omple per rebre el pratenc Javier Pacheco, únic candidat a la secretaria general del sindicat
Ampliar

La seu de CCOO del Baix Llobregat s’omple per rebre el pratenc Javier Pacheco, únic candidat a la secretaria general del sindicat

miércoles 30 de noviembre de 2016, 10:42h

Pacheco, actual secretari general d’Indústria, aposta per la participació i per una estructura més horitzontal, per recuperar l’orgull sindical i per la feminització de CCOO

La seu central de CCOO del Baix Llobregat, a Cornellà, s’ha omplert novament per rebre al pratenc Javier Pacheco, únic candidat a la secretaria general del sindicat. Només el separa la recollida d’avals, tràmit que, en principi, no ha de ser cap problema i menys després de l’acte d’ahir a casa seva, al mateix espai on va ser escollit líder sindical de Nissan. “Aquesta sala plena és la mostra que tenim un sindicat viu, un projecte viu”, principal motiu, segons ha dit Pacheco, pel qual ha fet aquest pas endavant de la secretaria general d’Indústria –càrrec que ocupa des de fa vuit anys- a voler liderar el sindicat a Catalunya.

De fet, un dels pilars fonamentals del seu missatge s’emmarca en la recuperació de l’orgull com a sindicat per tornar a ser atractius, sobretot, pensant en els joves que s’introdueixen en el mercat laboral. “Hem de passar a l’ofensiva. Reivindicar-nos a nosaltres mateixos. Hem retrocedit en drets socials, però nosaltres hem estat al front i no hem retrocedit tant com volien. I no han acabat amb el moviment sindical com volien. La resistència del sindicat ha permès frenar-los. Si no haguéssim estat, la situació seria irrecuperable”.

D’altra banda, Pacheco ha defensat un sindicat més participatiu amb una estructura més horitzontal, que treballi des de la base per passar a l’acció. “El sindicat ha de ser capaç de reinterpretar les noves realitats de les empreses amb una major participació de la gent”, ha dit defensant que el projecte del seu equip ha estat treballada de forma col·lectiva amb 7.000 persones que han ajudat a tancar un centenar de propostes.

En un exercici d’autocrítica, el líder sindical pratenc ha destacat també que s’ha abandonat el debat socio-polític als centres de treball, qüestió que cal recuperar per ser actius i generar ideologia. “De què serveix estar discutint sobre sous i convenis col·lectius si després arriben i ens retallen els drets”.

Per acabar, Pacheco ha fet una crida a “feminitzar el sindicat. No hem de renunciar al 51% dels treballadors. Hem de representar a la dona i canviar aquests models patriarcals”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios