www.elllobregat.com
L’Hospitalet serà la capital de la cultura catalana a la Nit de Santa Llúcia
Ampliar

L’Hospitalet serà la capital de la cultura catalana a la Nit de Santa Llúcia

jueves 01 de diciembre de 2016, 12:47h
Amb la voluntat de reconèixer i compartir la cultura de la ciutat i de l’àrea metropolitana, l’entitat Òmnium Cultural -amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat- ha escollit L’Hospitalet per celebrar la tradicional Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes.

D’aquesta manera, la segona ciutat de Catalunya agafa el relleu de Tortosa per albergar la que serà la 66ª edició de la major festa de la cultura catalana. Serà el pròxim 16 de desembre, al poliesportiu municipal de El Gornal, espai on es farà entrega dels premis Sant Jordi de novel·la; els Mercè Rodoreda de contes; els Carles Riba de poesia i els Frederic Roda de teatre, entre d’altres.

“La Nit de Santa Llúcia va néixer com una lluita per la democràcia”, ha dit la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, destacant el paper de L’Hospitalet com una ciutat de “reivindicacions socials i culturals”. I ha afegit: “a la cultura, hi tenim dret tots”.

Amb aquesta declaració, Conesa ha posat en valor el futur Districte Cultural pel que L’Hospitalet treballa com a nou motor econòmic de la ciutat i ha recordat, en paral·lel, la necessitat de donar suport a la cultura des del món local: “La Diputació de Barcelona dóna suport des de fa temps a la Nit de Santa Llúcia a través dels municipis, perquès des del món local volem acollir festes com aquesta”. L’aportació de la Diputació de Barcelona per aquesta edició de la Nit de Santa Llúcia és de 90.000€.

Per la seva part, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha defensat la Nit de Santa Llúcia com a part de l’estratègia per “trencar estigmes a través de la cultura”, objectiu comú al projecte del Districte Cultural. I és que, segons el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, “hem de tornar a centrar la cultura com a eix vertebrador de tot el que passa a la vida pública”. I què millor ciutat que L’Hospitalet i l’àmbit metropolità, “que també es cultura catalana”, ha puntualitzat.

Ple d’artistes locals
L’espectacle, que cada any s’organitza a una ciutat diferent, estarà conduït pel director de la companyia Comediants, Joan Font, i comptarà amb una proposta artística que combina música, dansa i interpretació, entre d’altres; en definitiva, totes les cares de la cultura. I ho farà amb noms coneguts com el del cantant hospitalenc, Dani Flaco, o l’acròbata, musica, actriu i ‘clown’ Alba Sarrau, entre els més destacats. Cares conegudes, però, sense oblidar els artistes locals, que també seran protagonistes de la nit de la cultura catalana. La banda ‘Always Drinking Marching Band’, ‘Street Squad’, companyia de dansa urbana; Laia Molins, bailarina de claqué o l’Escola de Música – Centre de les Arts en seran una mostra.

Amb la gala es posarà punt i final a una Nit de Santa Llúcia que començarà molt abans amb diferents activitats programades a tota la ciutat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios