www.elllobregat.com
El Port de Barcelona destrueix 2,6 tones de productes de venda ambulant
Ampliar

El Port de Barcelona destrueix 2,6 tones de productes de venda ambulant

miércoles 14 de diciembre de 2016, 13:15h

La Policia Portuària ha intervingut 28.500 articles de venda ambulant no autoritzada en aquest 2016

El cèlebre ‘Top Manta’ es pot abordar des de diferents mesures. Pressió policial al carrer, conscienciació ciutadana o tallant els canals de producció i distribució dels productes. En aquest sentit, el Port de Barcelona ha destruït un total de 2,6 tones de productes procedents de les 600 actuacions policials efectuades entre novembre de 2015 i setembre de 2016.

En total, 28.500 articles de venda ambulant no autoritzada i que han estat decomissats per la Policia Portuària en el darrer any.

L’actuació s’emmarca en el dispositiu especial i de coordinació entre Mossos i la Policia Portuària per evitar la venda ambulant il·legal.

Nou cop al ‘Top Manta’

Aquesta mesura coincideix, de fet, amb l’operació conjunta de Guàrdia Urbana de Barcelona i Agència Tributària que el passat 5 de desembre va desmantellar la major xarxa de producció de mercaderies destinades al ‘Top Manta’ de Catalunya. L’operació va permetre intervenir un total de 130.000 peces de roba falsificades amb una gran qualitat i va acabar amb 15 persones detingudes i 18 investigades, a més de la confiscació de 12 planxes d’impremta i 32 màquines industrials. Tot sumava un valor de 200.000 euros.

Entre els detinguts, destaca la figura d’un ex treballador d’una empresa de transports del Port de Barcelona, que liderava la xarxa. Segons fonts policials, l’ex transportista –ja jubilat- dirigia com si fos una empresa la xarxa des del municipi d’Òrrius, al Maresme. Tot i que l’organització comptava amb diferents tallers i impremtes, sobretot, en aquesta comarca, també tenien presència a altres grans ciutats de l’àmbit metropolità com L’Hospitalet, Badalona o la mateixa Barcelona. “El desmantellament d’aquesta xarxa suposa un salt qualitatiu important en la persecució de la venda ambulant”, ha dit l’intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Joan Rodríguez.

De fet, segons fonts policials, la investigació confirma el canvi de tendència observat en els proveïdors de venda ambulant donat que s’observa que darrerament prefereix més fabricar a Catalunya amb infraestructures pròpies que no pas importar els productes.

En total, es van realitzar fins a 15 entrades i registres amb 200 agents implicats de la Guàrdia Urbana, però, també, de les policies locals de L’Hospitalet, Badalona, Mataró i del Servei de Vigilància Duanera.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios