www.elllobregat.com
Sant Andreu de la Barca recupera la Festa de Cap d’Any
Ampliar

Sant Andreu de la Barca recupera la Festa de Cap d’Any

lunes 19 de diciembre de 2016, 16:09h

El Poliesportiu Josep Pla serà l’escenari de la festa, fortament reivindicada per joves i famílies i que no es donava des de l’any 2001

Ja no caldrà agafar el cotxe per anar a Pallejà o Abrera la nit de Cap d’Any. Sant Andreu de la Barca organitzarà enguany la seva pròpia festa per celebrar l’entrada del 2017 sense la necessitat de que els joves agafin el cotxe en una de les nits més perilloses a la carretera. D’aquesta manera, el Govern local pren nota de la estesa reivindicació ciutadana de joves i famílies per comptar amb la seva pròpia festa de Cap d’Any, que no es celebrava des de 2001.

La celebració serà, en concret, de 00:30 hores a sis de la matinada, al poliesportiu Josep Pla, que ha comptat amb noves actuacions per millorar la seva capacitat, però, també, per millorar els mecanismes de seguretat. I es que, en total, podran accedir fins a 1.300 persones, majors de 16 anys. “Molta gent, sobretot pares, ens van demanar que poguéssim organitzar o promoure una festa per tal que els seus fills estiguessin aquí a Sant Andreu i no fora en una nit que es beu més del compte i s’agafa el cotxe”, ha dit l’alcalde del municipi, Enric Llorca, durant la presentació de la campanya municipal de Nadal. “La seguretat està garantida. Hi ha un pla de seguretat que ha estat elaborat pels nostres tècnics i que és el que contempla que la gent pugui assistir amb totes garanties”.

Les entrades –que es poden adquirir a ‘La Esquinita del Mojito’, ‘La Pastisseria’ o el Núria Espert (de dilluns a divendres de 18 a 20 hores) o el mateix 31 al poliesportiu- tindran un preu de 20 euros i de 17 euros pels menors de 18 anys, als quals no se’ls podrà vendre alcohol. Per evitar, en aquest sentit, beure a l’exterior de l’equipament, l’organització ha prohibit l’entrada i sortida constant del recinte.

Es pot guanyar un cotxe

Abans, però, de la primera o última festa de l’any, Sant Andreu s’omple d’activitats locals per dinamitzar el comerç local amb una programació única, realitzada, per primera vegada, conjuntament entre l’àrea de Promoció Econòmica, Indústria i Comerç i Cultura i Joventut. De fet, el consens és una de les característiques destacades donat que a la proposta han participat, també, totes les associacions comercials de la ciutat.

A més de la tradicional Fira de Nadal, celebrada enguany al casc antic, al voltant de l’Església, i que ha comptat amb uns 30 expositors, els veïns de Sant Andreu podran optar novament a guanyar un cotxe en el sorteig de la campanya de Nadal que tindrà lloc el dia 4 de gener al Núria Espert. Després de l’èxit de l’any passat, els ciutadans que comprin a uns 150 establiments del municipi podran fer-se, en concret, amb un Nissan Micra; el principal atractiu per afavorir que la ciutadania compri en el comerç andreuenc. De fet, contra més es compra, més opcions hi ha de que et toqui.

A més del premi estrella, es sortejaran fins a 6.000 euros en vals de compra als propis establiments, paneres amb diferents productes i sis pernils.

Amb l’accent cultural que diferencia la vila

Amb el Teatre Núria Espert com a nexe cultural de la zona, a Sant Andreu de la Barca no pot faltar l’accent cultural en aquest Nadal. Segons ha explicat el regidor de Joventut i Cultura, Juan Pablo Beas, l’Ajuntament ha identificat la plaça Federico García Lorca, amb el seu arbre de Nadal, com a un espai molt representatiu del que simbolitzen aquestes festes. Així, des d’avui i fins el dimecres, hi haurà diferents cantades de nadales per part de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Sant Andreu.

A més, la ciutat ha aprofitat per presentar la temporada de gener a juny del Núria Espert, que donarà el seu tret de sortida el 14 de gener amb Una Rossa Legal, musical basat en el personatge d’Elle Woods.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios