www.elllobregat.com
L’Hospitalet demana a la Generalitat una convocatòria d’urgència després de l’acord amb Barcelona per acabar dues estacions de la L10 del Metro
Ampliar

L’Hospitalet demana a la Generalitat una convocatòria d’urgència després de l’acord amb Barcelona per acabar dues estacions de la L10 del Metro

martes 27 de diciembre de 2016, 17:52h
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, considera que hi ha “tracte diferenciat” i que es crearan “ciutadans de primera i de segona”

L’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per acabar dues estacions de la L-10 del Metro, Foneria i Foc Cisell, al terme municipal de la ciutat comtal, ha desencadenat la immediata resposta de L’Hospitalet. L’alcaldessa de la segona ciutat de Catalunya, Núria Marñin, ha assegurat que demanarà una convocatòria “amb caràcter d’urgència” amb el Govern de la Generalitat per conèixer el seguiment de les obres de la L-10, que compta amb dues parades a L’Hospitalet, encara, sense data d’execució: Provençana i Ildefons Cerdà.

Marín considera que “el transport públic és en aquests moments un dret més de la ciutadania i fer un tracte diferenciat de les estacions de L’-10 a Barcelona i a L’Hospitalet significarà crear ciutadans de primera i de segona”.

En aquest sentit, i davant la manca de finançament del ramal de la Zona Franca, Marín ha assegurat que “l’Ajuntament de L’Hospitalet no pot assumir la inversió de les dues estacions a la ciutat quan la competència i la responsabilitat correspon a la Generalitat. Insistim que la finalització i la posada en marxa de L-10 ha de suposar l’obertura integral de tota la línia, incloses les estacions de Provençana i Ildefons Cerdà. Aquesta és l’única opció que L’Hospitalet acceptarà”.

L’acord bilateral entre el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona arriba després del compromís d’Ada Colau per comprar nou immobles per un valor de 40 milions d’euros a canvi que aquests diners vagin destinats a la realització de les estacions de Foneria i Foc Cisell , que permeten connectar Zona Universitària amb la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell, respectivament.

D’aquesta manera, les obres es podrien acabar al llarg de 2017 per entrar en funcionament al 2018.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios