www.elllobregat.com
Carlo Petrini porta la revolució Slow Food al cor del Parc Agrari del Baix Llobregat

Carlo Petrini porta la revolució Slow Food al cor del Parc Agrari del Baix Llobregat

jueves 19 de enero de 2017, 17:27h

El fundador i president del moviment internacional Slow Food explicarà la seva visió de l'agricultura i la gastronomia al Prat de Llobregat el proper divendres 10 de febrer en una taula rodona organitzada per l’AGT, l'Ajuntament del Prat i Slow Food Barcelona

Carlo Petrini és categòric: “el món no té futur si destruïm l'agricultura local”. Ho afirma constantment en entrevistes, xerrades, simpòsiums. Hi ho tornarà a fer el 10 de febrer al Prat, una de les ciutats amb el pulmó agrícola més important del país, el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Sota el nom “Agricultura periurbana. L’oportunitat del Parc Agrari del Baix Llobregat”, l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), l'Ajuntament del Prat i Slow Food Barcelona organitzen aquesta conferència per incidir en la importància d'una gastronomia Km 0 basada en aliments bons, nets i justos, i que influeix directament en l'economia local i la biodiversitat.

La taula rodona comptarà amb Xavier Oliva, pagès del Prat; el xef slow food, Sergi de Meià; Raimon Roda, director del Parc Agrari del Baix Llobregat; i Sergi Alegre, regidor de Promoció de la Ciutat, Mobilitat i Transport de l’Ajuntament del Prat.

Carlo Petrini, padrí del Març Gastronòmic 2017

La unió dels cuiners amb els productors locals és estratègica. Els xefs poden aportar molt en la defensa del producte i de l'economia local. Per això Carlo Petrini serà el padrí de les VIII Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, dos productes cada vegada més identificats amb el territori del Baix Llobregat. Aquestes jornades són una aposta pel Pota blava, la Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari, i han esdevingut una gran oportunitat per a la restauració local: pocs territoris tenen un pollastre amb IGP i una de les carxofes més importants de l'Estat.

Les Jornades Gastronòmiques van néixer al Prat, però tenen una vocació comarcal i per això s’hi han incorporat fins a sis ciutats del Baix Llobregat, a més de tres restauradors vinculats al moviment Slow Food de Barcelona. Cal afegir-hi la implicació de l’escola de cuina Hofmann Barcelona, amb la participació dels espais gastronòmics que tenen a la capital.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios