www.elllobregat.com
La platja de El Prat de Llobregat, la més afectada pel temporal al sud de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Ampliar

La platja de El Prat de Llobregat, la més afectada pel temporal al sud de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

lunes 23 de enero de 2017, 17:27h

La majoria de les 41 platges metropolitanes han sofert desperfectes: Montgat, Badalona, Sant Adrià i El Prat són les quatre que sumen les afectacions més importants

Feia temps que no es veia al litoral mediterrani un temporal com aquest que ha deixat veure onades de fins a vuit metres; una alçada gens habitual. Com era d’esperar, les fortes ventades i la forta maror o maregassa ha deixat desperfectes a la majoria de les 41 platges metropolitanes.

En relació al litoral baixllobregatí, la platja de El Prat de Llobregat ha estat la més afectada del sud de l’Àrea Metropolitana, a l’alçada de Montgat, Badalona o Sant Adrià, les altres tres –del nord de l’AMB- amb importants afectacions. En total, caldrà substituir unes 150 passeres, el que suposa uns 500 metres lineals d’aquest equipament que, en molts punts, ha estat desplaçat i/o trencat. Fins i tots, algunes dutxes han quedat malmeses per l’onatge. De fet, a Badalona i Montgat caldrà reparar part de la instal·lació d’aigua.

L’administració competent de les platges del territori, AMB, ja ha confirmat que dedicarà una quantitat extra de personal i mitjans per fer front a aquest episodi. Segons les seves estimacions, la pròxima setmana hauran enllestit les feines de neteja. Però no serà fins el febrer que s’acabin d’arreglar tots els desperfectes.

D’altra banda, s’hauran de buidar de sorra els diferents sobreeixidors i conduccions d’aigües pluvials per assegurar que l’aigua de la pluja arribi sense problemes al mar i, per últim, el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient s’encarregarà d’equilibrar els nivells de sorra, donat que hi ha unes que acumulen molta sorra i altres s’han quedat sense.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios