www.elllobregat.com
La Diputació celebra el seu primer Ple de l'any 2017
Ampliar
La Diputació celebra el seu primer Ple de l'any 2017 (Foto: Diputació de Barcelona)

La Diputació de Barcelona realitzarà un cens de cementiris i serveis funeraris per municipis

viernes 27 de enero de 2017, 14:03h
El Ple de la corporació aprova la moció, presentada per la CUP, que permetrà, a més, incloure el cost d'enterrament estàndard
El debat sobre el sector de Serveis Funeraris, amb molt de camí per recórrer tant pel que fa a la competència entre companyies i pel que té a veure amb la transparència, continua sumant bones notícies en favor de la ciutadania. En aquesta ocasió, en el marc de la Diputació de Barcelona.

El Ple de la corporació ha aprovat una moció, presentada pel grup provincial de la CUP-Poble Actiu, a partir de la qual la Diputació elaborarà un cens de cementiris i serveis funeraris de tota la demarcació de Barcelona. Cal recordar que el sector està liberalitzat i que, per tant, es pot escollir en tot moment la companyia que s'encarregui dels corresponents serveis. D'aquesta manera, el ciutadà tindrà a la seva disposició una eina que faciliti aquesta elecció.

A part del mateix cens, la moció recull dues dades interessants com són, d'una banda, la relació dels costos d'enterrament estàndard per municipis, a través dels Cercles de Comparació Intermunicipal; i, d'altra, l'impuls de la Diputació per donar cobertura tècnica, jurídica i econòmica a tots els ajuntaments, consorcis públics supramunicipals i consells comarcals que vulguin internalitzar aquests serveis o equipaments. D'aquesta manera, entre altres beneficis, podran comptar amb un estudi de viabilitat econòmica i jurídica de creació d'empreses públiques supramunicipals.

La moció ha estat aprovada amb el suport de tots els grups polítics, amb l'excepció del Partit Popular.

Suport als refugiats
Entre les diferents mocions aprovades pel Ple de la corporació, destaca l'adhesió de la Diputació de Barcelona a la campanya 'Casa Nostra, Casa Vostra' amb la voluntat de reflectir el suport local a la protecció i recollida internacional de refugiats.

Sota el lema 'Volem acollir' la Diputació oficialitza el seu suport a la manifestació que tindrà lloc el pròxim 18 de febrer a Barcelona davant, tal com recull el manifest de la campanya, "la inacció de l'Estat espanyol". La moció ha estat aprovada pels grups que la subscrivien (CiU, ERC-AM, PSC-CP, Entesa, CUP-PA) i per Ciutadans, mentre que el PP s'ha abstingut.

D'altra banda, el Ple ha servit també per reclamar la recuperació de places residencials per a gent gran i centres de dia als municipis de la demarcació; i per aprovar, entre altres punts, una moció en defensa dels interessos de les persones afectades per les clàusules sòl.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios