www.elllobregat.com
Carlos De Pablo saluda a l'assemblea després de ser ratificat com a secretari comarcal
Ampliar
Carlos De Pablo saluda a l'assemblea després de ser ratificat com a secretari comarcal (Foto: Imanol Crespo)

Carlos De Pablo, ratificat novament com a secretari comarcal d’UGT al Baix Llobregat

viernes 27 de enero de 2017, 17:59h
El sindicat ha celebrat avui la seva assemblea comarcal a Sant Joan Despí

Carlos De Pablo continuarà sent el secretari comarcal d’UGT al Baix Llobregat. Així ho ha decidit avui l’assemblea comarcal del sindicat, celebrada a Sant Joan Despí, davant la presència de tots els delegats del territori, a més d’una bona representació institucional.

Escollit a l’any 2014, per primera vegada, de Pablo afronta la nova etapa amb molta il·lusió, però, sobretot, amb exigència. “Hem superat totes les dificultats que hem passat i la gent està contenta; però jo sóc més exigent. La UGT pot millorar molt al Baix Llobregat i això és responsabilitat meva i del meu equip”, ha dit el de nou secretari comarcal, que tancava optimista: “Ho aconseguirem”.

Entre les principals estratègies del sindicat al territori, De Pablo ha destacat el paper reivindicatiu, la presència als centres de treball; però, també, la “important vessant social i política del sindicat: a Catalunya i l’Estat no hi ha hagut canvis sense que la UGT hagi estat present de manera activa. Aquest paper el reforçarem”, ha dit amb l’objectiu de “treure del pou a la nostra gent i que la recuperació econòmica arribi a tothom”.

En aquest sentit, ha qualificat com a “molt bo” l’estat de salut del sindicat al Baix Llobregat, un territori “que no necessita portar a ningú a Barcelona perquè tothom tingui clar que és la comarca industrial, política, social i reivindicativa de tota la història”, ha dit en relació al lideratge baixllobregatí en els dos grans sindicats catalans amb Matías Carnero com a president d’UGT Catalunya i amb el pratenc Javier Pacheco com a previsible secretari general de CCOO de Catalunya.

2017: any de mobilitzacions indefinides

De Pablo ha comptat amb el suport, també, del secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, que ha plantejat un escenari d’ofensiva sindical amb un any 2017 de mobilitzacions indefinides: “La teòrica sortida de la crisi fa que haguem de passar a l’ofensiva. Durant aquests anys hem estat en resistència, defensant llocs de treball, empreses i defensant sector públic. Ara és l’hora de recuperar els drets perquè les dades ho diuen; les dades macroeconòmiques diuen que hi ha recuperació, el problema és que tot s’ho queden ells. Ha crescut l’economia, però han baixat els salaris; creix l’ocupació, però precària. La sortida de la crisi no pot ser d’ells i de les empreses, ha de ser de la gent treballadora”, ha dit Ros. “Per tant, aquest 2017 el plantegem amb mobilitzacions indefinides perquè veiem que la CEOE està totalment enrocada en el bloqueig i en no pactar els increments salarials i al Partit Popular que segueix retallant. Davant d’aquesta situació no pot haver altra resposta que la mobilització”.

Ros ha parlat del Baix Llobregat i de l’àrea metropolitana com un territori “clau”: “Aquí tenim la majoria d’empreses del país. I, històricament, el Baix Llobregat ha encapçalat, ja no només des del punt de vista laboral, sinó també des del punt de vista democràtic i de llibertats, un paper clau”.

En resposta a El Llobregat, ha valorat molt positivament el nou tàndem en la direcció amb Matías Carnero, líder sindical de Seat, que demostra “que la suma multiplica. La UGT té un plantejament fort, plural i reivindicatiu, on s’ha vingut produint una renovació de gent de diferents procedències, però que tenim la unitat del sindicat i els interessos dels treballadors per damunt de tot”.

Per acabar, i veient l’auge –també al Baix Llobregat- del sector serveis, ha fet una crida en defensa del sector industrial i del sector públic, cabdals per sortir de la crisi: “Els Estats que han aguantat millor la crisi han estat els que tenen un sector industrial i un sector públic fort. A què ens hem dedicat aquests anys aquí? A tancar indústria i retallar serveis públics. Per tant, s’han de girar les polítiques, que passen per més indústria, com a generadora de llocs de treball indirecte (els serveis no), ocupació estable, però al mateix temps un servei públic potent que faci front, sobretot, a la situació de gent més necessitada. La dualitat de més industria i més servei públic ens farà sortir de la crisi. La resta ens farà cronificar les desigualtats i la precarietat”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios