www.elllobregat.com
Les estacions d’FGC, més familiars que mai
Ampliar

Les estacions d’FGC, més familiars que mai

miércoles 01 de febrero de 2017, 22:44h
Les fortes nevades caigudes recentment al Pirineu català ha deixat una estampa preciosa i no només pels aficionats a l’esquí. Les estacions de muntanya del grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han esdevingut, per la seva àmplia oferta i el seu arrelament amb el territori, una destinació més familiar que mai i així ho ha certificat l’Agència Catalana de Turisme.

L’organisme català ha atorgat el segell ‘Equipament Turístic Familiar’, en l’àmbit de Natura i Muntanya, a les estacions d’FGC de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé, que es sumen així a Espot, l’única estació que comptava amb aquesta distinció.

D’aquesta manera, totes les estacions del grup consoliden la seva aposta pel turisme en família gràcies a l’ampli ventall d’activitats que s’ofereixen en paral·lel a l’esquí. El distintiu garanteix que les instal·lacions estiguin destinades a un públic infantil i de caràcter eminentment familiar, que acompleix amb tot un seguit de requeriments que s’han anat aplicant des de fa temps en termes de seguretat, accessibilitat, informació, activitats, etc. De fet, aquest segell servirà com a punt de partida per involucrar a molts altres equipaments del territori, siguin hotelers, restauradors o altres empreses de turisme actiu.

Infinita oferta d’activitats
Prova de l’àmplia oferta d’activitats és l’estació degana del grup, La Molina, també coneguda com l’estació metropolitana. Més enllà de la tradicional pista de trineus de Pista Llarga o dels passeigs en telecabines per gaudir del paisatge, La Molina compta amb altres activitats com el ‘tubbing’, les excursions en màquines trepitja neu, fitness, així com la zona infantil Coll de Pal. Però no només això, sinó que l’oci arriba a tots els gustos: motos de neu al Parc d’Aventura als arbres; sortides en segways; raquetes de neu (que enguany amplia el circuit ‘Descoberta de la fauna’ fins a la zona de Trampolí; nòrdic walking; circuits termals; sopars i baixades noctures; làser combat i, fins i tot, busseig als llacs.

D’altra banda, parlar de turisme en família és parlar de la Vall de Núria i el seu destacat Parc Lúdic, on petits i grans poden gaudir de la neu. Amb un paisatge excepcional, aquest any l’estació ha implantat un nou circuit de raquetes a ‘El mirador de les Creus’ a més de les sortides en lluna plena. A més, Núria compta amb el Cau de la Marmota, per petits d’entre 4 i 10 anys; passeig amb màquines retrac o, entre d’altres activitats, busseig sota el gel, pels més atrevits.

Gaudir de les comarques de muntanya
El grup d’FGC, però, no només destaca per la seva presència a la Cerdanya. Moltes d’aquestes activitats es poden trobar a les estacions de Vallter 2000 i Port Ainé i Espot, que ens apropen, respectivament, a les comarques del Ripollés i el Pallars Sobirà. Vallter, amb el seu Parc lúdic -perfecte per descensos amb tubby i trineu- i el seu Jardí de neu és una estació sensacional per conèixer, també, petits pobles de muntanya com és Setcases. L’espai de Ludoteca permet als pares deixar als més petits en una zona delimitada, amb una pendent suau, jocs, inflables i remuntadors especials, perfecte perquè els nens i nenes puguin iniciar-se en el món de l’esquí.

Per la seva part, Espot i Port Ainé, amb el lema ‘Dues estacions, una destinació’, destaca pel gran impuls en turisme i per la seva oferta cultura. De fet, Espot és l’única estació situada al costat d’un Parc Nacional, com és el d’Aigüestortes i Sant Maurici.

En aquest paratge excel·lent i a una alçada de 2.000 metres, una bona alternativa és pernoctar a l’Hotel Port Ainé 2000, l’hotel més alt del Pirineu, ubicat a peu de pistes de l’estació. Permet sortir de l’hotel amb els esquis posats, però, també, gaudir de la sensacional gastronomia de la comarca en el seu restaurant; i, pels més petits, gaudir de les activitats del Miniclub de l’hotel (a partir de 18 mesos) i dels diferents serveis d’animació. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios