www.elllobregat.com
El president comarcal, Josep Perpinyà, convoca el Consell d'Alcaldes per consensuar una declaració de compromisos arrel de les conclusions definitives del I Congrés 'El Baix Llobregat, a Debat'
Ampliar

El president comarcal, Josep Perpinyà, convoca el Consell d'Alcaldes per consensuar una declaració de compromisos arrel de les conclusions definitives del I Congrés 'El Baix Llobregat, a Debat'

sábado 04 de febrero de 2017, 11:17h
El CECBLL presenta, a la seu del Consell Comarcal, les seves conclusions definitives després d'un any de Congrés

El poder polític del Baix Llobregat ja té el seu full de ruta actualitzat. El Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha presentat les conclusions finals del seu I Congrés 'El Baix Llobregat, a Debat'; un full de ruta que posa punt final a un any d'actes, debats i reflexions sobre el territori, però que serveix, també, d'un punt de partida per definir el futur de la comarca: "Només pot haver-hi bones polítiques amb una bona diagnosi, que és el que hem fet", diu la presidenta del CECBLL, Conxita Sánchez. "Ens hem conegut i reconegut, hem vist que tenim capacitats i oportunitats; ara falta tirar-les endavant. Com a societat civil, ja hem fet un treball ingent que és posar un corpus d'argumentari sobre la taula; ara han de ser els responsables polítics els que hauran de saber què fan".

Amb 60 taules rodones organitzades, 300 professionals com a ponents en representació dels principals actors del territori, entre ells, El Llobregat en el capítol mediàtic, i amb més de 3.000 participants, en total, el CECBLL marca al món polític cap a on vol caminar la comarca amb un document més ampli i genèric que les darreres conclusions més especialitzades; però que defineixen perfectament el marc de compromisos que cal abordar, fonamentalment, des del punt de vista de la identitat; els drets socials; les oportunitats econòmiques; la sostenibilitat i l'ordre i la cohesió urbana.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, ha avançat a El Llobregat que convocarà el Consell d'Alcaldes la primera setmana de març d'on sortirà "una declaració de compromisos arrel d'aquest document. Això no es queda aquí; seguirem avançant en el desenvolupament d'aquests documents".

En la mateixa línia, el director de Serveis d'Urbanisme de l'AMB, Josep Maria Carreras, ha avançat que estan consensuant un nou Pla Director Urbanístic Metropolità on "tindrem molt presents aquestes conclusions".

L'acte s'ha celebrat a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que s'ha omplert dels principals actius del territori per conèixer de primera mà aquest document, que ampliarem a la pròxima edició impresa. Entre els presents, tots els representants polítics en l'àmbit comarcal i que ara hauran d'agafar el relleu per fer realitat els compromisos sortints del CECBLL: "Aquí han participat totes les forces polítiques; no hi ha ningú que s'hagi quedat fora, al contrari. És un document de consens i hi ha voluntat", ha dit Perpinyà a El Llobregat.

"És veritat que hi ha una realitat, toquem de peus a terra, amb cinc ajuntaments que tenen més de 50.000 habitants i que tenen potència; però també ells tenen aquesta vocació comarcal, aquesta vocació d'identitat. De fet, dins de l'aspecte metropolità, també va guanyant terreny la identitat i la personalitat del Baix Llobregat. Per tant, aquest sentiment de pertinença al Baix està molt present".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios