www.elllobregat.com
Imatge del Parc Agrari del Baix Llobregat a la seva zona sud
Ampliar
Imatge del Parc Agrari del Baix Llobregat a la seva zona sud (Foto: Diputació de Barcelona)

La Diputació de Barcelona subvenciona la recuperació de camps agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat

martes 07 de febrero de 2017, 18:49h

L’ens provincial, que destinarà 18.000 euros, ha obert una línia d’ajuts fins el 17 de febrer, data límit per presentar la sol·licitud

El sector primari del Baix Llobregat va aportar a l’economia catalana 52,5 milions d’euros en facturació a l’any 2014, segons dades del recent informe sobre ‘Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona’. Una xifra destacable tenint en compte el caràcter metropolità del territori. Del total, 42,5 milions venen fonamentalment de l’agricultura i de la joia del Parc Agrari del Baix Llobregat. Amb l’objectiu, doncs, de potenciar encara més el món agrari del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona ha obert una línia de subvencions per tal de recuperar camps del Parc Agrari i iniciar un nou cultiu productiu.

L’ens provincial disposarà, així, d’un pressupost de 18.000 euros per reduir el nombre de camps abandonats; és a dir, terrenys que no han estat objecte de cultiu als darrers dos anys. S’inclouran, a més, els terrenys amb arbres fruiters o d’altre tipus sempre i quan no hagin estat objecte d’aprofitament en aquest període. De la mateixa manera, entraran a la subvenció els terrenys sense aprofitament agrícola que, per causa d’un ús anterior, han patit una modificació del relleu o del sòl, o hi ha elements vegetals o materials impropis pel cultiu agrícola; així com els terrenys que tot i estar cultivats requereixen d’una correcció física del terreny per tenir una major capacitat productiva. Per acabar, podran optar a l’ajuda els camps on s’hagin donat un canvi de la titularitat en els darrers 12 mesos (sigui lloguer o compra) i es necessiti realitzar millores.

Els imports màxims d’ajuda es calcularan en base a l’aplicació dels percentatges sobre la despesa total subvencionable en funció de les circumstàncies de la persona o empresa beneficiària i de la seva actuació. Això sí, no podrà superar els 5.000 euros. De la mateixa manera, la superfície mínima del camp abandonat haurà de ser de 4.000 metres quadrats, mentre que en el cas d’una nova instal·lació o ampliació de l’explotació adjacent, haurà de ser de 3.000 metres quadrats. La Diputació de Barcelona ja obert el termini de presentació de sol·licituds, que acabarà el pròxim 17 de febrer.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios