www.elllobregat.com
FGC introduirà la freqüència variable a la línia Llobregat-Anoia a partir de Setmana Santa de 2018
Ampliar

FGC introduirà la freqüència variable a la línia Llobregat-Anoia a partir de Setmana Santa de 2018

jueves 09 de febrero de 2017, 18:30h
La millora de la senyalització de la línia, amb una inversió de quatre milions d'euros, permetrà adaptar l'oferta de trens en hores puntes i en esdeveniments específics com el Mobile World Congress o els partits de l'Espanyol
Va ser una de les grans novetats de la nova línia L9 Sud del Metro: adaptar la seva freqüència de trens en hores puntes, però, també, en episodis concrets de grans esdeveniments. De la mateixa manera, segons ha pogut saber El Llobregat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aplicarà la freqüència variable, per primera vegada, a la seva artèria ferroviària del Llobregat-Anoia-Manresa. Així, es podrà adaptar el servei tant a les hores de major i menor demanda i -el més interessant- als grans esdeveniments que es celebren al territori i que són molts i molt habituals.

El Mobile World Congress o altres grans congressos al voltant de Plaça Europa; els partits de l'Espanyol o les fires de Cornellà, Martorell, Igualada o Manresa serien alguns dels exemples més destacats. "Per millorar les freqüències de la línia necessitàvem millorar la senyalització", ha dit el president de FGC, Enric Ticó. "El servei actual és correcte, però en moments determinats sí que necessitem donar més sortida". Ara mateix, en canvi, no és possible perquè es necessita un mínim de cinc minuts entre tren i tren. Amb la millora de la nova senyalització, que comportarà una inversió de quatre milions d'euros, aquesta franja es podrà reduir i, per tant, augmentar la freqüència, com dèiem, en els moments d'hores punta i per esdeveniments concrets.

La millora de la senyalització ha estat, tot just, licitada; un procés que durarà tres mesos, quan es podrà adjudicar. Segons les previsions de l'operador català, la línia Llobregat-Anoia-Manresa comptarà amb el nou servei a partir de Setmana Santa del 2018.

Aquesta notícia no farà més que millorar novament el servei de la línia Llobregat que, per primera vegada, en els darrers 30 anys, supera a la del Vallès a l'índex de satisfacció de l'usuari amb un 75,25 punts de valoració front un ajustat 74,91 de la línia Barcelona-Vallès; en ambdós casos, xifres rècord. "Hem tingut un bon any: el servei és correcte, fiable, surt i arriba a l'hora i això és bàsic", ha dit Ticó que, reconeixia, que la carència és més normal que no a la del Vallès i que, per tant, quan hi ha una incidència només afecta a un tren. En tot cas, destaca el treball de modernització dels seus trens, així com la millora d'alguns aspectes, com la neteja, que en enquestes anteriors comptaven amb una valoració més baixa.

Aquesta ha estat una de les dades que avui FGC ha presentat juntament amb els seus resultats del 2016, any on han sumat un rècord històric de 81,4 milions de passatgers -amb una puntualitat a les línies metropolitanes del 99,2%-; quasi dos milions de visitants a les estacions de muntanya; i 106.993 vehicles transportats al port. Pel que fa a l'ús de la línia Llobregat-Anoia, manté una forta estabilitat des de l'any 2008 al voltant dels 21 milions de viatges. En concret, a 2016, s'han registrat 21,80 milions de viatges a tota la línia.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios