www.elllobregat.com
L’Hospital de Bellvitge fa les noces de plata en trasplantaments de cor
Ampliar

L’Hospital de Bellvitge fa les noces de plata en trasplantaments de cor

viernes 10 de febrero de 2017, 17:10h

L’equipament sanitari ha realitzat en aquests 25 anys 417 trasplantaments, el que el converteix en un dels centres de referència a Catalunya i Balears

Tot i que l’acte institucional ha estat avui 10 de febrer i que ha servit per retrobar novament a diferents responsables assistencials del centre i altres professionals i pacients, ens hem de remuntar al dia 24 de novembre de 1991. L’Hospital de Bellvitge va passar aquell dia a la història amb el seu primer trasplantament de cor.

Des d’aleshores, el Programa de Trasplantaments Cardíacs ha funcionat de manera ininterrompuda fins a arribar als 417 trasplantaments en les seves noces de plata. 25 anys salvant vides tal i com prova la taxa de supervivència que s’ha aconseguit en l’actualitat i que ascendeix al 95%.

D’aquesta manera, Bellvitge és un centre referent tant per Catalunya com per Balears amb una mitjana de trasplantaments de cor superior als 16 anuals. Al darrer any s’han donat fins a 17 trasplantaments, amb un 30% categoritzats com a urgents, dada que ha incrementat de forma continuada. El perfil tipus del pacient, en aquests 25 anys, és d’un home d’entre 50 i 60 anys.

Tot i les bones dades, hi ha recorregut per millorar. I en aquesta línia d’avançar es troba Bellvitge en l’àmbit de la insuficiència cardíaca avançada i el xoc cardiogènic, que ha obert noves àrees terapèutiques, especialment l’assitència circulatòria mecànica -més coneguda com a ‘cors mecànics-, que han esdevingut un veritable recurs complementari o alternatiu als trasplantaments de cor. En aquest període, s’han implantant un total de 195 assistències (26 al darrer any 2016).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios