www.elllobregat.com
Sant Andreu de la Barca controlarà les plagues d’insectes amb ratpenats
Ampliar

Sant Andreu de la Barca controlarà les plagues d’insectes amb ratpenats

miércoles 15 de febrero de 2017, 11:00h
L'Ajuntament col·loca quatre caixes per afavorir colònies de cria de ratpenats i, amb ells, un equilibri en la reproducció d'insectes

Què millor solució que confiar en la naturalesa i en la seva cruel cadena alimentària per controlar les plagues d’insectes a les ciutats. Això és el que ha pensat el Govern local de Sant Andreu de la Barca que, enlloc d’aplicar insecticides o altres productes químics, col·locarà quatre caixes niu de ratpenats als horts urbans per afavorir la seva presència.

D’aquesta manera, l’espècie ajudaria a mantenir un equilibri natural –donada la seva capacitat de menjar insectes- als espais on abunden els mosquits sigui al camp o a la ciutat. “La mesura vol contribuir a combatre les plagues de manera natural i evitar l’ús de pesticides”, ha dit la regidora de Medi Ambient, Eva Prim.

En concret, les caixes s’instal·laran als arbres i amb una orientació específica on podran encabir diversos ratpenats, segons informacions municipals, del gènere ‘Pipistrellus’ probablement. Amb aquesta petita infraestructura, els exemplars tindran l’opció de nidificar i formar colònies de cria que ajudin, com dèiem, al control de la proliferació dels molestos mosquits.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios