www.elllobregat.com
Sant Feliu de Llobregat estrena un punt de càrrega per vehicles elèctrics a partir d’energia solar
Ampliar

Sant Feliu de Llobregat estrena un punt de càrrega per vehicles elèctrics a partir d’energia solar

viernes 17 de febrero de 2017, 17:47h

Es denominen fotolineres i és la segona que s’instal·la al territori després d’Esplugues

El sector de l’automoció es troba en un moment de transició en molts sentits; un d’ells, relacionat amb el canvi de combustible, cada cop més dirigit al vehicle elèctric. En aquest sentit, Sant Feliu de Llobregat compta des d’avui amb una de les conegudes com fotolineres o, el que és el mateix, punts de càrrega de vehicles elèctrics, a més, mitjançant l’aprofitament d’energia solar.

Es tracta de la segona infraestructura d’aquest tipus ubicada al Baix Llobregat, després de la instal·lada a Esplugues, també, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “La fotolinera forma part d’un projecte més ampli que és la transició energètica cap a les energies renovables, el qual s’ha d’instal·lar en la nostra cultura, no només política sinó també la quotidiana”, ha dit el vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia.

En aquesta mateixa línia, de fet, segons ha anunciat, a Sant Feliu hi haurà properament fins a tres punts de càrrega elèctrica: dos a la ciutat i un més al polígon El Pla. “I això, necessàriament, anirà a més”, ha sentenciat Badia.

En concret, la instal·lació està ubicada a tocar del Casal Municipal de la Gent Gran i de l’aparcament dissuasiu de l’estació de Rodalies. D’aquesta manera, qualsevol usuari es podrà apropar fins aquest espai per aparcar el seu vehicle elèctric i canviar al transport públic mentre carrega el seu vehicle en el que equival a una jornada laboral.

La fotolinera ha estat projectada i finançada per l’AMB amb una inversió de 18.480,97 euros i permet, a més, a profitar l’energia solar, també, per l’adjacent Casal Municipal de la Gent Gran. Cal matisar que, tot i que és –com dèiem- la segona del territori, es tracta de la primera oberta clarament per la ciutadania, donat que la d’Esplugues és exclusivament pels treballadors de l’Ajuntament.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios