www.elllobregat.com
L’estació de Bellvitge-Gornal tindrà ascensors aquest mateix any
Ampliar

L’estació de Bellvitge-Gornal tindrà ascensors aquest mateix any

martes 21 de febrero de 2017, 17:10h

El Delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, anuncia la mesura en la seva visita institucional a la ciutat de L’Hospitalet | L’administració central comptarà amb una comissió bilateral permanent amb la segona ciutat de Catalunya

Intens matí institucional a l’Ajuntament de l’Hospitalet on, tot just després de signar un protocol de col·laboració amb la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, s’ha donat la visita oficial del delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, i que ha deixat novetats importants.

La més destacada és l’anunci per part de Millo d’instal·lar els ascensors a l’estació de Bellvitge-Gornal aquest mateix any, donant resposta a una vella reivindicació ciutadana. Segons Millo, un dels projectes de la millora de l’accessibilitat de l’estació ja està aprovat mentre que el de la modificació de les vies s’està finalitzant.

La instal·lació dels ascensors a l’estació ha estat una de les diferents demandes que ha transmès l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, durant la reunió. En aquest sentit, Marín ha insistit en la necessitat d’avançar en projectes com la construcció del túnel de L’Hospitalet per millorar el servei de Rodalies, a més del manteniment de les vies de Renfe al seu pas per la ciutat. “El soterrament de les vies i la construcció del túnel de L’Hospitalet són la peça clau per reconvertir Rodalies en un sistema de transport eficaç per al trasllat de persones, en un autèntic metro regional”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, que considera fonamental l’execució del Pla de Rodalies per disminuir el trànsit de vehicles privats i els nivells de contaminació atmosfèrica, a més de posar ordre a l’esquerdada ciutat per culpa de les infraestructures ferroviàries.

Per la seva part, Millo s’ha compromès a fer d’intermediari entre el consistori i el Ministeri de Foment. De fet, per estrènyer relacions i mantenir una comunicació permanent, Millo ha anunciat la creació d’una comissió bilateral de treball amb la segona ciutat de Catalunya. D’aquesta manera, L’Hospitalet comptarà amb relacions directes tant amb l’administració central com amb la Generalitat de Catalunya, que –recordem- va obrir aquest espai de debat a l’inici de l’actual legislatura.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios