www.elllobregat.com
Tanca la Sala Salamandra 2 de L’Hospitalet aquest mateix juny
Ampliar

Tanca la Sala Salamandra 2 de L’Hospitalet aquest mateix juny

miércoles 22 de febrero de 2017, 17:47h
La sala està afectada, com ja es coneixia des de una dècada, per un pla urbanístic que té previst construir habitatges i que per la crisis va quedar aturat

El director de Salamandra, David Lafuente, ha anunciat el tancament definitiu de la Sala Salamandra 2 de L’Hospitalet que ja tindria, fins i tot, data concreta. Segons ha dit recentment al programa ‘Taquilla Inversa’ de Televisió L’H, la sala vella del Salamandra baixarà la persiana el pròxim juny.

L’espai musical està afectat, com ja es sabia des de fa deu anys, per un pla urbanístic que té previst la construcció d’habitatges. Amb la crisis econòmica, el pla va quedar aturat; però ara, amb la millora de la situació, sembla ser que torna a tirar endavant. Així ho anunciava Lafuente: “Sabem que ens queda molt poc. És gairebé segur que, al juny, tanquem la sala; una cosa que per nosaltres és molt trista. Portem 20 anys i és dir adéu a un escenari i a un espai d’exhibició de la ciutat molt important, perquè la veritat és que la ciutat no té tants espais. Perdre un espai com la Salamandra vella farà que ens ressentim molt nosaltres i la ciutat”.

De fet, l’objectiu ara serà trobar un format intermig per oferir propostes musicals per un aforament que vagi de les 150 a les 200 persones, sobretot, segons ha dit Lafuente, per la gent de la ciutat: “No podem anar de l’Oncle Jack, amb un format de 40 persones, a les 800 de la Salamandra. Cal un format intermig per donar sortida, sobretot, a la gent de la ciutat”.

Segons ha reconegut Lafuente, han estat durant dos anys buscant una alternativa que no han aconseguit trobar. De fet, en resposta a la periodista, el director de la sala s’ha mostrat pessimista: “És complicat”. De moment, el que és segur és que perdran, segons calcula, un 40% de la producció tant a nivell de sessions de discoteques com, sobretot, a nivell de programació i d’espais musicals que albergava, també, entre setmana, dedicats fonamentalment a la formació i a l’ajuda a la creació.

Just després de celebrar el 20è aniversari i a les portes del Let’s Festival, la notícia encara fa més mal pels amants de la música i de la cultura. Pel que fa la XII edició del festival, que es celebra del 10 de març al 8 d’abril, comptarà amb una programació de luxe amb Love of Lesbian, Fuel Fandango, Chucho, Morgan o Joana Serrat, entre molts altres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios