www.elllobregat.com
La instal·lació de sis pals de llum bloqueja el trasllat de l’antena de telefonia mòbil de Vodafone a Torrelles
Ampliar

La instal·lació de sis pals de llum bloqueja el trasllat de l’antena de telefonia mòbil de Vodafone a Torrelles

jueves 23 de febrero de 2017, 09:43h

La Comissió per a la reubicació de l’antena de l’Ampa Sant Martí considera que aquest cost “és irrisori” i demana ara ja “de manera urgent” la mediació de la Generalitat de Catalunya

El procés de trasllat de l’antena de telefonia mòbil que Vodafone va instal·lar al costat de l’escola Sant Martí de Torrelles continua avançant després de la forta oposició ciutadana, ara bé, no sense noves dificultats. Segons ha sabut El Llobregat, l’Ajuntament de Torrelles i Vodafone van arribar a un acord per reubicar la infraestructura. A proposta del Govern local, el nou emplaçament estaria a una pista que hi ha entre dipòsit de can Coll i el cementiri del municipi, enmig del bosc. Tècnicament Vodafone va acceptar la proposta.

Ara bé, resulta que cal instal·lar sis nous pals de llum que la companyia no està disposada a pagar i que vol que ho faci l’Ajuntament. En resum, una nova pedra en el camí que ha tornat a aixecar la crida ciutadana: “Vodafone vol que pagui l’Ajuntament per fer ells el negoci. Instal·lar sis pals de llum per una companyia com Vodafone és un cost irrisori”, diu Ainoa Olza, portaveu de la Comissió per a la reubicació de l’antena de l’Ampa Sant Martí i presidenta de la Comissió popular CEM de Torrelles.

Per tot, la Comissió reclama al Govern de la Generalitat mediar definitivament en el conflicte, sobretot, després de la Proposta de Resolució que tots els partits van signar a l’octubre passat i que encara continua en tràmit. “Seguim pendents de la Proposta de Resolució que s’està tramitant al Parlament per tal d’instar el Govern a mediar. Ara, sí que demanem de manera urgent que aquesta Proposta de resolució sigui efectiva i que, per tant, els nostres representants polítics vetllin per nosaltres i per la salut dels infants”, diu Olza. “No podem permetre que una multinacional com Vodafone segueixi irradiant a infants per un cost irrisori per ells”, sentencia.

El conflicte s’arrossega des de desembre de 2015, quan Vodafone va instal·lar sense previ avís la seva antena a tocar de l’escola Sant Martí de Torrelles. Una actuació, en principi, emparada per la nova Llei de Telecomunicacions (2014) que permet a les companyies actuar unilateralment si arriben a un acord amb els propietaris de la finca, en aquest cas, o –com també s’ha donat-amb les comunitats de veïns. “La Llei General de Telecomunicacions és realment dramàtica pels Ajuntaments, sobretot, pels petits que ens veiem incapaços de respondre davant les grans companyies, perquè ells decideixen col·locar l’antena on ells creuen convenient”, deia a l’inici del conflicte l’alcalde de la vila, Ferran Puig.

De fet, segons l’alcalde, l’antena no compleix amb el Pla General d’Ordenació Municipal el que va permetre paralitzar la instal·lació d’aquesta infraestructura abans del nou marc legal. Amb l’aprovació d’aquesta, de la nit al dia es van trobar l’antena col·locada.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios