www.elllobregat.com

Alumnes de Sant Andreu fan una protessis de mà a un company amb una impressora 3D

miércoles 01 de marzo de 2017, 23:42h
Quan parlem de la importància de la docència i de la seva qualitat ens referim, efectivament, a casos com els del Josep Sánchez, professor de tecnologia a l’Institut Montserrat Roig de Sant Andreu de la Barca.

Els joves són el nostre futur -encara que és una manifestació tòpica, no cal oblidar-la- i la seva docència, doncs, no es pot resumir només al trasllat d’un material obligatori que es recull en un programa. Cal creativitat, valor afegit i esperit social de manera transversal; i això no sempre depèn de recursos econòmics. De vegades, només es tracta d’una actitud activa i de la implicació d’aplicar a termes idees i projectes que no estan recollits en cap manual.

I això és el que va fer Josep Sánchez en el marc de la seva classe de tecnologia. El professor del Montserrat Roig ha realitzat amb els seus alumnes, en el marc de la seva classe de tecnologia, una pròtessis de mà amb una impressora 3D, a un company. El projecte “sorgeix d’una necessitat”, explica Sánchez a Sant Andreu TV. “Vam veure al taller que no utilitzava una mà i que tenia en Genís tenia aquesta mancança”. Així, doncs, va conèixer a través d’un amic que s’havia fet una proposta semblant a Saragossa gràcies a una ONG estadounidenca, Enabling the futur, que posa a disposició uns planells de mans per ser produïdes amb aquestes noves impressores tridimensionals.

15 hores, 10 euros
I mans a l’obra, mai millor dit. Sánchez i la seva classe van començar amb la realització de la pròtesis a l’octubre i després de diferents proves, al desembre, ja la tenien pràcticament acabada. Finalment, després de les vacances d’hivern i després de realitzar algunes propostes inicials, el Genís ja ha pogut col·locar-se amb èxit el seu nou suport que el permetrà realitzar noves tasques quotidianes que, fins ara, no podia realitzar.

Tal i com explica Sánchez al mitjà local santandreuenc, el projecte no acaba aquí. Durant el curs volen millorar la proposta amb un nou tipus de mà millor adaptada al pont de la ma, a mes d’incorporar forats perquè ventili millor. Tot realitzat, òbviament, amb el conjunt de la classe que han estat coneixent i supervisant tot el procés i que, per tant, el projecte és 100% didàctic per la resta dels alumnes.

La mà realitzada amb aquest tipus d’impressora té un cost inferior a déu euros i triga unes 15 hores en ser impresa. Un preu i un nivell de paciència irrisori front les grans avantatges, tant pel Genís com per la classe, que aquesta idea del professor Josep Sánchez han aportat.

Un còctel perfecte d’educació, innovació i esperit social que hauria de servir d’exemple. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios