www.elllobregat.com
FGC impulsa els seus espais per atraure activitat comercial
Ampliar

FGC impulsa els seus espais per atraure activitat comercial

jueves 02 de marzo de 2017, 01:39h
Un dels transports públics fonamentals del Baix Llobregat, que vertebra en vertical el territori i el connecta amb un dels nexes principals de Barcelona, Plaça Espanya, és la coneguda línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Amb tot, el grup FGC ha demostrat que és molt més que una simple empresa de transport amb innovadores propostes com, per exemple, els seus tallers d’aprenentatge d’anglès durant el trajecte -English Corner- o les seves sessions per perdre la por a viatjar en tren sota el projecte ‘Sota Terra’.

En paral·lel, a més de Turisme i Muntanya i les cinc estacions que gestiona (La Molina, Vall de Núria, Port Ainé, Espot i Vallter 2000), FGC compta amb un tercer pilar que ara potencia i que cal tenir en compte en el context econòmic que vivim: la possibilitat de ser un generador d’activitat comercial per terceres empreses. Amb l’objectiu de promocionar la seva infraestructura com un espai acollidor d’activitat econòmica, FGC ha presentat la nova plataforma web impuls.fgc.cat, precisament, com el seu nom indica, per impulsar aquesta tercera faceta, segurament, la més desconeguda de totes.

L’espai serveix com un mirall perfecte de les diferents alternatives que ofereix FGC i que van des dels tradicionals locals comercials dins de les estacions a les andanes com a oportunitat de negoci (màquines expenedores, estands de venda de productes i altres propostes innovadores); però, també, a la possibilitat de realitzar accions comunicatives singulars; rodatges o videoclips en “unes localitzacions de cine”; campanyes publicitàries molt àmplies o, fins i tot, celebrar actes polivalents a l’Espai Provença.

En definitiva, un món de possibilitats com demostren els diferents projectes que com l’English Corner o el Sota Terra es realitzen als espais del grup: el ‘Bibliotren’ o tren de la cultura; dansa al Ferrocarrils amb ‘Moure i Commoure’; la celebració de Sant Jordi a les estacions d’FGC o tasts gastronòmics. De fet, en aquest sentit, FGC podria comptar pròximament amb un nou tren-restaurant que es sumaria als set trens turístics que disposa a Turisme i Muntanya. Una proposta innovadora que convida a tot emprenedor a proposar la seva, tal i com mostra el nou espai web.

Impuls.fgc.cat ofereix tota la informació i les condicions per realitzar accions comercials a Ferrocarrils a les que també es pot accedir a través de l’aplicació mòbil d’FGC.

Generar ingressos; contenir la despesa
D’aqueta manera, el grup vol seguir potenciant la seva política de generació d’ingressos i contenció de la despesa. “Com a empresa pública, la publicitat genera uns ingressos que hem d’impulsar”, ha dit el president d’FGC, Enric Tico, durant la presentació del projecte. En aquest sentit, el grup ha tancat l’any 2016 amb xifres rècord. Ferrocarrils va generar uns ingressos d’1.125.583 euros provinents de conceptes com l’arrendament de locals, la publicitat o les màquines de venda de productes, entre d’altres.

Aquest increment dels ingressos és, segons FGC, el resultat de la dinamització de l’activitat comercial que constantment busca noves ofertes comercials que aportin valor afegit als usuaris del tren, com ara serveis de restauració, botigues de regals o productes ecològics, serveis de missatgeria, etc. Aquest valor afegit potencia i millora l’atractiu de la xarxa de Ferrocarrils, amb un previsible creixement del nombre d’usuaris.

www.impuls.fgc.catIII

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios