www.elllobregat.com

Sant Feliu de Llobregat acollirà, a partir de setembre, una de les quinze noves seus de l'Agència Tributària de Catalunya

martes 21 de marzo de 2017, 19:47h
La seu de l'ATC a la capital del Baix centralitza la liquidació dels impostos cedits i apropa la gestió dels impostos propis i la recaptació executiva | El nou espai, amb una superfície de més de 456 metres quadrats, estarà ubicat al carrer Riera de Pahissa, 34, i comptarà amb 19 treballadors
L'Agència Tributària de Catalunya empoderarà, a partir del mes de setembre, la seva estructura a partir del nou desplegament territorial que té previst amb l'obertura de quinze noves seus a tota Catalunya; una d'elles, al territori. "Amb aquest desplegament volem esgotar el marc competencial de la Generalitat de Catalunya en l'àmbit de la gestió d'impostos propis i cedits", ha dit el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, en la seva trobada informativa amb l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i el regidor d'Hisenda de la ciutat, Josep Maria Rañé.

Sant Feliu de Llobregat, capital administrativa del Baix Llobregat, comptarà amb un dels nous emplaçaments de referència de l'ATC, que es sumaran als quatre provincials que hi ha actualment i que aportaran nous serveis disponibles per a la ciutadania. En concret, la nova seu es farà càrrec de la liquidació d'impostos cedits (actualment es fa a través d'empreses privades a Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts, Martorell i Esplugues); però, també, aproparà la gestió d'impostos propis, que ara mateix es porta des de la central de Barcelona, i sumarà el recapte executiu, que ara està subcontractada a Hisenda de l'Estat espanyol. "Estem endreçant i racionalitzant alguns aspectes de la recaptació d'impostos, ja sigui dels propis com dels cedits, intentant unificar en un únic organisme tots els serveis vinculats a la gestió d'impostos, el que ens permet guanyar en uniformitat i equitat a tot el conjunt del territori".

La seu estarà ubicada al carrer Riera de Pahissa, número 34, i tindrà una superfície de 456,60 metres quadrats, el que representarà un cost de 39.600 euros anuals de lloguer. Allà hi treballaran 19 persones que seran escollides a partir d'aquest mes d'abril, en un procés on podran participar -amb certa prioritat o avantatge per la seva experiència- els actuals treballadors de les diferents seus de liquidació. En aquest sentit, de fet, l'Agència Tributària de Catalunya té previst, pràcticament, duplicar els seus treballadors des d'ara fins a finals d'any. "Per fer el salt qualitatiu necessiten personal. Quan va començar l'Agència Tributària de Catalunya hi havia 321 treballadors; actualment, som 430 i, al setembre, haurem de ser més de 700, de forma que, esgotat l'any 2017, hi hagi 800 treballadors a l'ATC".

L'ampliació de personal és, segons ha dit Salvadó, un dels quatre eixos de transformació del nou model de l'Hisenda catalana. El desenvolupament funcional -amb l'assumpció de la liquidació dels impostos cedits i la recaptació executiva-; la transformació tecnològica -fonamental per evitar el frau- i posar l'accent en la proximitat completarien la llista: "Ara només tenim quatre oficines. Necessitem guanyar proximitat amb el contribuent", ha apuntat Salvadó. Així, el model territorial s'ha dibuixat a partir de les tradicionals Vegueries, baixant a l'àmbit comarcal a la Regió Metropolitana de Barcelona.

La resta de municipis que comptaran, com Sant Feliu, amb una seu de l'ATC són Barcelona (per cobrir l'àrea del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Manresa, Granollers, Mataró, Vilafranca del Penedès, la Seu d'Urgell, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal de l'Empordà, Figueres, Reus i Tortosa.

A totes es podran realitzar, de la mateixa manera, les funcions tributàries amb les quals la Generalitat té competències. Entre les més destacades estan gestionar direcament els impostos cedits de transmissions patrimonials (ITP), els actes documentals (ATC) o el de successions i donacions (SD) - actualment els liquiden, a part de l'ATC, els registradors de la propietat- i, com dèiem, fer el recapte executiu dels contribuents amb deutes pendents amb l'administració, per exemple, pel que fa a multes de trànsit o altres deutes amb els ajuntaments.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios