www.elllobregat.com
La inversió en infraestructures inclou, també, el soterrament de les vies de Sant Feliu de Llobregat
Ampliar

La inversió en infraestructures inclou, també, el soterrament de les vies de Sant Feliu de Llobregat

jueves 30 de marzo de 2017, 19:41h
La inversió arriba després d'una campanya conjunta dels tres municipis més afectats a l'àmbit metropolità: L'Hospitalet, Sant Feliu i Montcada i Reixac
La recent jornada d'infraestructures celebrada a Barcelona, amb la presència del president del Govern, Mariano Rajoy, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, com a principals protagonistes, continua deixant reaccions i bones notícies pel territori. Perquè el projecte de soterrament de vies de la xarxa ferroviària no només beneficiarà a L'Hospitalet, sinó que el Govern de l'Estat contempla també el soterrament de les de Sant Feliu de Llobregat, via que parteix en dos la capital de la comarca i que és una de les reivindicacions històriques de la ciutat.

En resposta al diputat socialista José Zaragoza, durant la sessió de la Comissió de Foment al Congrés, el secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, ha assegurat que s'està realitzant un estudi de viabilitat per entregar un cronograma detallat en el termini màxim d'un mes en el cas de les obres de soterrament de Montcada i Reixac. Durant la intervenció, però, Niño ha assegurat que el Govern contempla també, en el marc de les inversions previstes a Catalunya, el soterrament de les vies de Sant Feliu i, com vam anunciar, de L'Hospitalet.

Caldrà veure, en tot cas, com es concreta aquesta proposta. Si respon a la petició municipal de cobrir, pràcticament, tota la via; si s'aferren a l'anterior proposta que era "inacceptable", segons el govern local, per insuficient; o si, en canvi, hi ha una proposta intermèdia. En qualsevol cas, Zaragoza ha defensat que "el soterrament total és absolutament necessari per a la subsistència econòmica, comercial, social i cultural dels municipis afectats".

Recordem que L'Hospitalet, Sant Feliu i Montcada i Reixac van encetar mesos enrere una campanya conjunta per reclamar aquesta inversió.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios