www.elllobregat.com
La Diputació de Barcelona potencia el Servei Local de Teleassistència per arribar als 100.000 usuaris
Ampliar

La Diputació de Barcelona potencia el Servei Local de Teleassistència per arribar als 100.000 usuaris

jueves 06 de abril de 2017, 17:35h
El Servei Local de Teleassistència (SLT) de la Diputació de Barcelona amplia la seva cobertura amb més serveis, més dispositius i més unitats mòbils d’atenció a les emergències. L’objectiu és passar dels 73.000 usuaris actuals als 100.000 l’any 2020, atenent la creixent demanda dels municipis.

Més Unitats Mòbils per a un servei estratègic
L’ampliació del parc d’unitats mòbils del Servei és una de les principals apostes d’aquesta nova etapa. L’objectiu és passar d’11 a 29 vehicles, per atendre més ràpidament emergències, incidències tècniques o activitats programades

Model RET i teleassistència avançada
Una de les novetats més immediates és la posada en marxa, a partir del mes d’abril, del model de Resposta Eficient en Teleassistència (RET), que permet establir un nivell de suport personalitzat, que s’anirà modificant segons l’evolució de l’usuari, i que implica, també, l’assignació d’una tecnologia individualitzada i, per tant, el creixement dels dispositius de teleassistència avançada, que aporten més seguretat. Entre aquests, es troben els detectors de foc o fum, de mobilitat o de caigudes, i els dispositius de teleassistència mòbil o de teleassistència adaptada a les persones amb discapacitat auditiva o dificultats en la parla. L’objectiu és que el 2018 estiguin en funcionament 20.300 dispositius d’aquest tipus.

Prevenir per no haver de curar
La prevenció és un dels principals pilars del Servei Local de Teleassistència, com ho demostra el fet que el Centre d’Atenció emet més trucades de les que rep. La teleassistència és, per tant, un servei proactiu que va més enllà de la resposta davant d’una emergència, reforçat amb la col·laboració amb els Bombers de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, el Servei d’Emergències Mèdiques, el Departament de Salut i el Servei de suport a les Polítiques de Consum.

En aquesta etapa s’engeguen nous programes d’atenció especial, com és el de detecció del deteriorament cognitiu a través de comptadors d’aigua intel·ligents, per identificar canvis en els patrons del consum habitual, i es para especial atenció a la prevenció de la conducta suïcida, partint de la formació dels tècnics. També es consolidaran programes preventius que ja estan en funcionament, com el protocol de detecció i actuació davant la sospita de maltractaments o el programa “Parlem de...” que inclou, cada mes, fer trucades des del Centre d’Atenció a persones amb criteris de risc sobre temes determinats, com poden ser la seguretat al carrer o la prevenció d’incendis a la llar. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios