www.elllobregat.com
HORITZONS: trobada arts, salut mental i comunitat

HORITZONS: trobada arts, salut mental i comunitat

Publirreportatge

jueves 06 de abril de 2017, 17:46h
Td'A vol aportar un espai de reflexió i intercanvi al voltant de les arts, la salut mental i la comunitat.
Les trobades HORITZONS volen ser una cita anual impulsada per Torrents d'Art (Td'A) amb diverses col·laboracions. Td'A vol aportar un espai de reflexió i intercanvi al voltant de les arts, la salut mental i la comunitat.

Els primers passos d'HORITZONS es plantegen com una oportunitat per establir nous vincles i compartir coneixement. Gràcies a la generositat de persones i entitats amb molt més bagatge que Td'A volem obrir un punt de trobada on l'intercanvi de mirades, sabers i estratègies posi el primer granet de futures complicitats.

En aquesta primera edició comptarem amb un padrí excepcional. Alberto Sava que des de Buenos Aires ens aproximarà un projecte artístic de 30 anys de recorregut, el : Frente de artistas del Borda.

_programa provisional_

09.30

10.00

10.30

11.00

11.30

12.00

13.00

13.30

14.00

15.30

17.00

17.30

19.00

Recepció de participants

Apertura de la Trobada i dinàmica de presentació dels participants

Frente de artistes del Borda”, experiència (Buenos Aires, Argentina) Alberto Sava

Intercanvi amb els participants

Descans

Salud mental colectiva: Otros posicionamientos y nuevos abordajes en el trabajo comunitario. Martin Correa-Urquiza

Intercanvi amb els participants

Presentació de Torrents d'Art, programa d'art i comunitat del Parc Sanitari Sant Joan de Dèu

Descans per dinar

Presentació de projectes per part dels participants*

Dinàmica de relax

Diàleg e intercanvi arrel de la presentació de projectes

Tancament de la trobada

Proposta afegida: es proposa des de Td'A la possibilitat de un picapica networking per acabar el dia a les 20h. Servit per una entitat local que desenvolupa un projecte de cuina amb persones ateses per serveis de salut mental. Hi hauria en preu per persona per fer possible aquet afegit.

_presentació de projectes_

Al marc de aquesta trobada reservem l'espai de la tarda per la presentació de experiències que tinguin a veure amb la salut mental i amb l'art. Es destinarà 10 minuts a cadascuna de elles. El format de presentació es lliure, animen a que siguin atractives, concretes i engrescadores. Des de Td'A es facilita tant el espai interior com exterior de la seu com un ordenador, projector i so per projecció.

_referències sobre el programa_

Alberto sava

Artista, docent i psicòleg social (Argentina). Fundador i Director del Frente de Artistas del Borda; Fundador i President de la Red Argentina de Arte y Salud Mental; Creador i Director de l'Escuela Mimo Contemporáneo, i de Teatro Participativo; Creador i Director del Congreso y Festival Latinoamericano de MIMO, en les seves 10 edicions fins a 2003: Co-fundador i President fins a 2003, de l'Asociación Argentina de MIMO.


El Frente de Artistas del Borda (FAB) és una experiència que sorgeix a finalitats de l'any 1984, amb l'objectiu de produir art com a eina de denúncia i transformació social des d'artistes internats i externats a l'Hospital Borda, possibilitant, a través de diferents formes de presentació, que les produccions artístiques generin un continu vincle amb la societat.

Martín correa-urquiza

És Doctor en Antropologia Mèdica i Salut Internacional (URV) Diplomat en Antropologia Social (UAB) i Llicenciat en Ciències de la Comunicació (UBA).

Professor investigador a la Universitat Rovira i Virgili i a la Universitat Oberta de Catalunya. Co-director i Coordinador del Postgrau de Salut Mental Col·lectiva (URV-FCCSM) i en el mateix Postgrau en la seva edició UOC/URV i en la seva edició a Madrid.

Treballa alhora com a assessor en projectes de participació i construcció col·lectiva de processos comunitaris de salut i vida en el camp de la diversitat funcional i la salut mental. És membre Fundador i Co-cordinador de l'Associació Soci Cultural Ràdio Nikosia, projecte amb el qual ha rebut més de 14 premis nacionals i internacionals incloent un esment de bones pràctiques de l'OMS.

És membre del Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya, membre del MARC (Medical Anhtopology Research Center), membre del ICA (Institut Català d´Antropologia) i participant de la junta directiva entre 2006 i 2011. És Coordinador i promotor del Grupo de Investigación en Antropología de la Locura (ICA). És membre i fundador de la Global Network of Mitjana and Mental Health. És assessor internacional de la UNESCO i de l'Organització de les Nacions Unides a través diferents projectes lligats a Salut Col·lectiva i prevenció de la violència del Ministeri d'Educació Brasil.

Data: 12 de maig 2017

Lloc: Seu Torrents d'Art Parc Sanitari Sant Joan de Dèu

Més informació: [email protected]

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios