www.elllobregat.com
Molins de Rei multiplica per quatre els recursos d'arranjaments d’habitatges a la gent gran o amb discapacitat
Ampliar

Molins de Rei multiplica per quatre els recursos d'arranjaments d’habitatges a la gent gran o amb discapacitat

martes 18 de abril de 2017, 13:25h
Les intervencions dels propers dos anys preveu oferir 50 arranjaments, vers les 14 executades en el període 2015-16
Molins de Rei quadruplicarà els recursos per realitzar arranjaments d’habitatges de gent gran o amb discapacitat, un notable creixement amb el que l’Ajuntament espera poder cobrir una gran part de les necessitats detectades al municipi. Aquestes mesures són fruit de l’ampliació del conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

El Programa d’Arranjament d’habitatges de l'ens provincial s’amplia a nivell d’actuacions en aquesta nova edició. Es per això, que l’Ajuntament de Molins de Rei preveu oferir en els propers dos anys, 50 intervencions vers les 14 executades en el període 2015-16. Les actuacions a les llars són en el bany, generalment el canvi de banyera per plat de dutxa, i la cuina.

Les novetats per aquest any son les intervencions complementàries de millora de l’eficiència energètica, a més, el programa s’adreça, per primera vegada, a persones menors de 65 anys amb necessitats especials en relació a la capacitat física i psíquica, per desenvolupar les activitats diàries dins de la llar.

La ampliació del programa suposarà un augment important dels recursos municipals aportats, que passaran dels 4.200 euros de edicions anteriors als 15.000 euros per aquests pròxims dos anys.

Carme Madorell, Regidora de Serveis Socials, ha destacat que “la experiència ha estat molt positiva i l’Ajuntament ha treballat durant els darrers anys per tal de poder ampliar l’oferta del servei, cosa que ara podem anunciar amb gran satisfacció. Amb aquesta ampliació dels recursos creiem que podrem donar resposta a la pràctica totalitat de necessitats detectades per l’Ajuntament”.

El Programa d’Arranjament d’Habitatges va néixer a l’any 2009 per part de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de millorar les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat, mitjançant la realització de reformes bàsiques i la instal·lació d’ajudes tècniques a l’habitatge, tant de lloguer com de propietat, de les persones més vulnerables.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Molins de Rei ha valorat, des d’un primer moment, la oportunitat i idoneïtat d’oferir aquest servei a la ciutadania de Molins. D’acord amb l’acord amb la Diputació de Barcelona, s’han realitzat set arranjaments anuals.

Segons fonts de la Diputació de Barcelona, les tipologies d’intervencions dins del marc del programa es classifiquen en:

Arranjaments en banys, orientades a millorar principalment l’accessibilitat i facilitar la higiene personal, amb la substitució de banyera per plat de dutxa, tractaments antilliscant de paviments, adaptació del lavabo, canvi d’aixetes, entre d’altres.

Arranjaments en cuines, orientades a millorar les condicions de seguretat i facilitar les condicions de vida diària a la cuina, amb substitució de placa de gas/butà per plaques elèctriques o altres elements de cocció, tractament antilliscant de paviments, adaptació del mobiliari, canvi d’aixetes, entre d’altres.

Arranjaments en zones de pas, orientades a realitzar adaptacions i proporcionar suports en l’entorn general del domicili per facilitar la mobilitat general de la persona, amb ampliacions de portes, eliminació de graons, instal·lació d’ajudes tècniques, entre d’altres.

Les actuacions complementàries de millora de l’eficiència energètica dels domicilis consta de petites intervencions que puguin complementar els arranjaments citats i que tinguin com a finalitat la millora energètica dels domicilis.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios