www.elllobregat.com
Seat inverteix 900 milions d’euros en els nous Ibiza i Arona
Ampliar

Seat inverteix 900 milions d’euros en els nous Ibiza i Arona

miércoles 19 de abril de 2017, 19:20h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, visita les instal·lacions que la companyia d’automoció té a Martorell

Amb aquesta xifra ha rebut avui Seat al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a la seva primera visita institucional a la planta que la companyia té a Martorell. Seat destinarà 900 milions d’euros en inversiones i costos en R+D vinculats als nous Ibiza i Arona. En concret, pel desenvolupament d’ambdós models i a l’adaptació de la planta baixllobregatina per acollir la seva producció. Així ho ha anunciat el president de la multinacional d’automoció, Luca de Meo, coincidint, precisament, amb l’inici de la producció em sèrie del primer dels dos models. “Aquesta inversió demostra el nostre compromís amb el desenvolupament econòmic del país i ratifica el nostre lideratge com a primer inversos industrial en R+D”, ha dit de Meo. “Estem invertint unes xifres mai vistes pel llançament dels nostres models”, ha destacat posant en valor el paper clau de la companyia des del punt de vista inversor, tecnològic, industrial i laboral, a més de la generació de riquesa i benestar.

Cal recordar, de fet, que Seat repartirà dividends entre els seus treballadors; en concret, 480 euros que, de forma lineal, aniran a parar a cadascú dels seus treballadors després dels exitosos resultats financers de l’any 2016. Per la seva part, el president Puigdemont ha destacat “el compromís de Seat i els seus esforços per continuar atraient inversió, imprescindible per generar i reforçar l’excel·lència de la marca”. De la mateixa manera, i en referència als resultats que comentàvem, Puigdemont ha felicitat a la companyia pels “magnífics resultats, que certifiquen l’encert en les decisions presses”.

Martorell produirà el nou Ibiza, desenvolupat íntegrament a Barcelona, a la seva línia 1 i ho farà amb la nova plataforma MQB A0. “Estrenar la nova plataforma del Grup Volkswagen suposa una fita per a Seat i per a la planta de Martorell”, ha dit de Meo. “Aquesta tecnologia ens aporta una major flexibilitat al permetre fabricar diferents models amb diferents tipus de carrosseria a la mateixa plataforma”.

En aquest sentit, la línia 1 acollirà, també, a partir del segon semestre de 2017, la producció del Seat Arona, el nou crossover compacte de la companyia. A més, com ja ha transcendit, Martorell fabricarà el Seat León i el Audi Q3.

Seat inverteix 900 milions d’euros en els nous Ibiza i Arona
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios