www.elllobregat.com
L'Hospitalet licita aquest maig el soterrament de la Granvia
Ampliar

L'Hospitalet licita aquest maig el soterrament de la Granvia

jueves 20 de abril de 2017, 18:19h

Les obres es podrien iniciar al primer semestre de l'any 2019

Serà el primer pas, després de la seva aprovació definitiva, del PDU Granvia-Llobregat. El Consorci per a la Reforma de la Granvia licitarà aquest mes de maig la redacció del projecte de transformació de la Granvia de L’Hospitalet, el que permetrà, en paraules del primer tinent d’alcalde de la ciutat, Francesc Josep Belver, “convertir la autovia de Castelldefels, en un carrer de L’Hospitalet”.

El projecte ha de permetre soterrar la via de la mateixa manera que ja es va fer en la seva primera fase entre la plaça Cerdà i la plaça Europa. En concret, el nou tram deprimit de la Granvia tindrà una longitud d’un quilòmetre que anirà des de la rambla de la Marina fins a la ronda del Litoral, amb quatre cobertures totals: una primera de 20 metres davant l’Hospital Duran i Reynals; una segona de 80 metres a l’alçada del camí de Pau Redó; una tercera de 200 metres en el tram situat davant l’Hospital de Bellvitge; i, finalment, una cobertura de 100 metres al nus viari del carrer de la Feixa Llarga.

La nova proposta ha de permetre, a més d’una millor mobilitat, la connexió dels dos nexes del clúster sanitari i biomèdic de L’Hospitalet: l’Hospital de Bellvitge i el Campus Universatari de la Universitat de Barcelona, per un costat, amb el Duran i Reynals, l’ICO i l’Idibell, a l’altre. “Ara tenim dos nexes sanitaris que estan molt a prop; el que farem serà que estiguin junts”, ha dit Belver. De fet, tot i la proximitat geogràfica dels diferents equipaments sanitaris, la Granvia ha estat una escletxa tradicional: “Els professionals compten amb una llançadora per anar de costat a costat; i caminant no es pot anar”.

El mateix soterrament de la Granvia incorporarà, a més dels tres carrils viaris i les calçades laterals, un passeig corredor que connectarà el parc de Bellvitge amb el futur parc de Can Trabal, així com l’accés a la riba del riu Llobregat. Segons ha explicat Belver, les obres podrien començar el primer semestre de 2019.

L'Hospitalet licita aquest maig el soterrament de la Granvia
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios